На Київщині відновлять 38 багатоповерхівок та закладів освіти. Де саме?

38 об’єктів у Київській області будуть відновлені за рахунок коштів із фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Про це повідомив заступник голови Київської ОДА Микола Бойко під час брифінгу КОВА.

Замовником (розпорядником коштів) 11 об’єктів є Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Обсяг субвенції складає 863 399,11 тис. гривень, які підуть на відновлення багатоквартирних житлових будинків в Ірпені, Макарові, Пісківці, Бучі, Василькові та Вишгороді.

Замовником (розпорядником коштів) ще 27 об’єктів є Київська обласна державна адміністрація. Обсяг субвенції – 1 693 590,80 тис. гривень. За ці кошти відновлять 17 багатоквартирних житлових будинків в Ірпені, Бучі, Василькові, Гостомелі, Макарові та Бузовій. Також будуть відновлені 10 навчальних закладів (школи, дитячі садки та спортивна школа) в Ірпені, Бишеві, Ворзелі, Плоскому, Гостомелі, Олізарівці, Макарові, Василькові й Бузовій.

«Уже по 9 об’єктах проводяться тендерні процедури. Це житлові будинки в Ірпені, Бучі, Гостомелі, дитячий садок «Каштан» у Бишеві та загальноосвітня школа у Бузовій. Протягом серпня на перших об’єктах розпочнуться роботи. Наша мета – якнайшвидше відновити пошкоджене, повернути людей до своїх домівок та забезпечити належним рівнем соціальних послуг», – зазначив під час брифінгу Микола Бойко.

Київська область – одна з найбільш постраждалих областей України внаслідок російської військової агресії. Загалом на Київщині пошкоджено та зруйновано понад 27 тисяч об’єктів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.