На Київщині у 2019 році працевлаштовано 200 АТОвців, – служба зайнятості

У Київському обласному центрі зайнятості провели роботу щодо працевлаштування учасників АТО відповідно до їх фаху та кваліфікації. У січні-липні 2019 року отримали роботу 200 осіб з числа учасників АТО, з яких 13 осіб з інвалідністю. Про це повідомили на офіційному сайті Ірпінської міської ради.

За словами директора Київського обласного центру зайнятості Дениса Дармостука, серед зареєстрованих в обласній службі зайнятості військовослужбовців АТО, половина осіб віком до 35 років та лише 23% –  старше 45. Крім того, серед таких осіб 45 % – з вищою освітою, 39% – з професійно-технічною освітою та 16% – з початковою і середньою.

«Найбільше з учасників АТО працевлаштовані на місця робітників з обслуговування та експлуатації -32%, найменше (14%) – задіяні у сфері торгівлі та послуг»,  зазначив Д. Дармостук.

Станом на 1 серпня 2019 року до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 86 учасників АТО (ООС), а професійне навчання за направленням роботодавців пройшли 47 військовослужбовців, у тому числі 6 осіб з інвалідністю. Найбільшим попитом на професійне навчання користувались професії тракториста, пожежника, оператора котельні, а також сприяння підприємницькій діяльності.

Нагадаємо, з початку 2019 року послугами Київської обласної служби зайнятості скористалися майже 850 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, з них 113 осіб з інвалідністю.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.