На алеї Героїв АТО відкрили меморіальну дошку Василю Панасенку

Сьогодні в Ірпені вшанували пам’ять учасників антитерористичної операції, які загинули на сході України.

Меморіальний захід відбувся на алеї Героїв АТО за участю першого заступника ірпінського міського голови Дмитра Христюка, заступника міського голови з гуманітарних питань Наталії Семко, начальника управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ Андрія Літвинова, керуючого справами виконкому Дмитра Негреши, священиків, учасників АТО, членів їх родин та всіх небайдужих ірпінців.

“Я хочу, щоб кожеш ірпінець пам’ятав цих хлопців. Наша громада це робитиме обов’язково. Вони показали нам приклад, як потрібно розвивати країну і її захищати. На жаль, цей захист забирає найкращих. Вони своїми вчинками потрапили в історію, яка виховуватиме наше майбутнє покоління”, – зазначив Христюк.

Крім цього, звучали слова вдячності від учасників АТО та військового капелана. За загиблими в зоні АТО була відправлена поминальна літія. Також в знак пошани і пам’яті за загиблими було здійснено покладання квітів.

Важливою подією стало відкриття меморіальної дошки Василю Панасенку, який загинув 19 грудня 2016 року. Відкрили меморіальну дошку Дмитро Христюк та мама Василя Олена Василівна Панасенко. “Материнська любов є непродажна і непідкупна. Ми будемо пам’ятати його, будемо жити ним і він завжди буде поруч з нами!”, – розповіла Олена Василівна.

Пам’яті Василя Панасенка присвятила вірш ірпінська поетеса Наталія Рибальська:

“Васютка, як же боляче без тебе…”,

Шепоче мати у холодне небо

Не змиряться ні друзі, ні родина,

не змириться і ненька Україна,

яку ти захищав, закрив собою,

життя лишивши там, на полі бою –

лише почавши жити, в 33…

і ніде нам подітись від журби..”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.