Михайло Сапон: “Генплан Ірпеня з морськими портами – це фейк”

Після проведення громадських слухань “Оновлення генерального плану міста Ірпінь”, які відбулися 30 листопада 2018 року в Ірпені, в мережі інтернет почали поширювати неправдиву інформацію про Генеральний план міста Ірпінь, що нібито в пояснювальних та описових документах до Генерального плану містилася інформація про морські порти на території міста. За словами головного архітектора Ірпеня Михайла Сапона – ця інформація є неправдивою та видуманою.

“Генеральний план Ірпеня з морськими портами – це фейкова інформація, яку так активно поширюють окремі місцеві громадські активісти у соціальних мережах, зокрема, скандальновідома в місті Михайлина Скорик. Швидше за все, з сайту міськради скачали файл та дописали в нього наявність в Ірпені морських портів. Не виключено, що зображення з “морськими портами” у генплані зроблені у фотошопі з метою провокації. На жаль, доброчесні ЗМІ використали цю неправдиву інформацію та розповсюдили її в своїх новинах”, – заявив начальник відділу містобудування та архітектури Ірпінської міської ради Михайло Сапон.

З офіційними документами, а саме: Генеральним планом міста Ірпінь (основним кресленням та іншими документами), можна ознайомитися на сайті Ірпінської міської ради у розділі “Прозоре місто – Громадські обговорення”, де також опубліковано й інформаційну довідку по Генплану міста”.

Варто зазначити, що проект оновленого Генерального плану міста Ірпінь буде погоджуватися містобудівною радою. Після дотримання всіх процедур, передбачених Законом України “Про регулювання містобудівної діяльності”, проект оновленого Генерального плану міста буде винесено на розгляд сесії Ірпінської міської ради.

У міській раді журналістів просять утримуватися від публікації неперевіреної інформації, особливо, коли першоджерелом фейкових новин традиційно для Ірпеня є Михайлина Скорик, яка веде кампанію з чорного піару проти діючої міської влади та має політичну зацікавленість висувати свою кандидатуру на посаду Ірпінського міського голови.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.