Місто-герой Ірпінь відвідала Прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін (відео)

Прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін вже вдруге від початку повномасштабного вторгнення росіян приїхала з робочим візитом в Україну та побувала у місті-герої Ірпені. Цього разу пані Марін показали частково знищену ірпінську ДЮСШ. На уцілілому спортмайданчику гостя зіграла у волейбол з юними місцевими чемпіонами.

Санна Марін, Прем’єр-міністерка Фінляндії:

«Багато тренуєтеся? Це теж мій улюблений спорт. Я не так добре граю як ви, але зате люблю».

Кидок Прем’єр-міністерки Фінляндії так само потужний, як і підтримка нею України. Свою любов до спорту і до українців вона продемонструвала на волейбольному майданчику частково зруйнованої Ірпінської ДЮСШ.

Тут мер Ірпеня Олександр Маркушин презентував гості проєкт майбутньої відбудови спортивної школи.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ця школа дуже важлива для нашого міста,бо дуже багато дітей займається. Саме ця команда наших регбістів дітей – це чемпіони України по регбі».

Володимир Тарасов, директор Ірпінської ДЮСШ:

«Україна живе, Україна – незламна, Ірпінь – нескорений. Тому, ви ж бачите скільки дітей на майданчиках займається. Надіємося на підтримку Фінляндії щодо школи, а, можливо, і підтримці ще якихось галузей відбудови міста».

Це вже другий візит в Україну Санни Марін від початку повномасштабного вторгнення росіян та другі відвідини міста-героя Ірпеня.

26 травня 22-го року секретарка Ірпінської міськради Анжела Макеєва показала пані Марін знищені війною «Ірпінські Липки».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Дуже дякуємо вам, що приїхали в Ірпінь і дякуємо за підтримку. І за ту рішучу позицію – ви свої речі називаєте своїми іменами».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.