Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам познайомився з героїчною обороною Ірпеня (відео)

Від початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну Норвегія підставила нашій країні дружнє потужне плече підтримки. У розвиток партнерських відносин глава Міністерства оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам приїхав із робочим візитом в Україну та відвідав місто-герой Ірпінь. Біля графіті Бенксі на вулиці 10-та Лінія він розповів про подальші плани щодо підтримки України.

Бйорн Арільд Грам, Міністр оборони Норвегії:

«Сьогодні я мав зустріч із своїм колегою Олексієм Резніковим та Президентом України Володимиром Зеленським. Ми обговорили те, як наша сторона може продовжувати підтримку України в довгостроковій перспективі».

Керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міськради Дмитро Негреша вже вкотре розповів про героїчну оборону Ірпеня. Показав гостеві ірпінську дорогу життя та зруйнований ЖК «Ірпінські Липки». Почуте та побачене неабияк вразило пана Бйорна Арільда Грама.

Бйорн Арільд Грам, Міністр оборони Норвегії:

«Я побачив дуже багато зруйнованих будинків. Ми дізналися про те, скільки місцевих жителів та українських військових загинуло в цих місцях для того, щоб Україна лишилася вільною. Україна воює за свободу всієї Європи, тому для нас є дуже важливим підтримувати Україну».

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради:

«Бачити цим гостям, які відвідують наше місто, те, що відбулося дуже важливо. Тому що таким чином ми надихаємо їх тим, що ми бажаємо жити далі, ми бажаємо розвиватися, ми бажаємо відновлювати, відбудовувати наші міста і допомога з озброєнням для нас важлива. Важлива для хлопців, які зараз захищають і боронять нашу Україну».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.