Межі Голосіївського парку досі не встановлено через токсичність репутації Ольги Червакової, – депутат

Сьогодні народний депутат України Ольга Червакова звинуватила Київського міського голову Віталія Кличка і Міністерство екології та природних ресурсів України в тому, що вони перешкоджають встановленню меж Національного парку “Голосіївський”. Це не відповідає дійсності, адже єдиною причиною того, що межі парку досі не визначено, є небажання органів влади та місцевого самоврядування мати хоча б щось спільне з токсичною репутацією Ольги Червакової. Про це сьогодні заявив депутат Ірпінської міської ради, автор ідеї створення ландшафтного парку на території Біличанського лісу в рамках Національного парку Максим Плешко.

 

На думку депутата, більшість чиновників, які мають повноваження вирішувати питання меж Національного парку “Голосіївський” не хочуть мати справу із парламентарем, яку більшість колишніх колег по журналістському цеху називають “неадекваткою”.

 

Ця неадекватність проявляється в абсолютному нехтуванні Черваковою реальних причин проблеми. “Виконання Указу Президента про Нацпарк було зірвано не Міністерством еколонії і не містом Києвом. Адже, ще в 2015 році було виділено 600 тисяч гривень на проектні роботи. Адміністрація парку навіть провела торги на виконання робіт. Але за результатами скарги одного із учасників торгів, Антимонопольний комітет їх скасував. Як проводились ці торги? Чому їх скасували, пані Червакова воліє не згадувати”, – підкреслив Максим Плешко.

 

І на момент проведння торгів по закупівлі послуг з виготовлення проекту організації території НП “Голосіївський”, як і зараз парк очолює Борис Дробот. Колишній бізнес-партнер “гаманця” Віктора Януковича, Едуарда Ставицького, який перебуває в міжнародному розшуку.

 

“ЗМІ вважають Ольгу Червакову одіозною фігурою, яка лобіює інтереси великих забудовників на території Білинського лісу. Скандально відомий директор НПП “Голосіівський” Борис Дробот, який побудував свій приватний будинок на заповідній території  , а також сумнозвісна чорна піарщиця Ірина Федорів, яка отримувала нагороди з рук Генпрокурора Пшонки, приховала оригінал декларацій про доходи за 2013-2014 роки та зустрічалася з Віктором Януковичем – є колом її спілкування”, – зазначив депутат

“Можна зрозуміти Віталія Кличка та Мінекології, які не хочуть бруднити свою репутацію зв‘язками з одіозною Черваковою, яка вже давно дожимає питання по Коцюбинському, а її проект постанови про розпуск Коцюбинської селищної ради було визнано Верховним судом антиконституційним. Червакова вбачає Коцюбинське ключами до Біличанського лісу”, – вважає Максим Плешко.

 

“Червакова назвала наш ескізний проект створення Регіонально-ландшафтного парку “Біличанський” спробою забудувати цей ліс. Вона в очі не бачила проекту, там немає жодного капітального будівництва. Навіть жодної доріжки асвальтованої не передбачається. Люди, які розуміються на природоохоронному законодавстві можуть осягнути рівень її безглуздя, коли хтось заявляє, що створюють заповідний регіонально-ландшафтний парк, щоб його забудувати. Це просто суперечить логіці” – сказав Максим Плешко.

 

“Питання реального збереження і заповідного статусу Біличанського лісу комплексне і дуже складне. Чого тільки варта проблема відсутності меж Києва при розробці проекту організації території парку, межові спори між Києвом та прилеглими населеними пунктами Київської області… Вирішення питання збереження Біличанського лісу, це питання рівня держави і алгоритму готового тут немає. Всім сторонам процесу: Києву, Області, Мінекології, Дирекції парку, Ірпеню, Коцюбинському потрібно сідати за круглий стіл домовлятися і знаходити модель. Але цього ніколи не буде допоки в цьому питанні є Ольга Червакова. Її істерія і повсюдні необгрунтовані звинувачення лише збергігають статус кво. А це на руку тим, хто хоче знищити Біличанський ліс сьогодні” – підсумував Максим Плешко.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.