Метушня щодо приєднання Коцюбинського до Києва – це намагання відволікти увагу від розкрадання бюджету селища, – депутат

Метушня щодо приєднання Коцюбинського до Києва – це намагання відволікти увагу від розкрадання бюджету селища та знищення УЖКГ “Біличі”. Так вважає депутат Коцюбинської селищної ради Владислав Євстєфєєв. 

“Для того, щоб приєднатися до чогось, треба хоч трошки мати уяву про це “чогось” та як воно функціює. Коли кажуть, що ми станемо ЧАСТИНОЮ столиці, то Ви самі себе обманюєте. Це для тих мрійників покращення життя вже завтра. Ну наприклад ми вже Київ і що далі? Ми вже Святошинський район, а біля нас такі мікрорайони, як Новобіличі, 5,3,2,1 просекі, кримінецьке, академ та інші, не кажучи вже щодо південної та нікольської Борщагівки, яких було в нагоді порівняти з Петропавловською та Софіївською Борщагівками Київської області. Всі ці мікрорайони більші за нас, тому з чого деякі взяли, що ми там будемо в прерогативі? Мені одна посадова особа з села Бортничі, яке в 1988 році була приєднана до Києва, сказала, що вони тоді хотіли статусу і грошей, а зараз ні того не іншого не мають, а при цьому пропускаючи через себе все лайно столиці та області, не мають свого централізованого водовідведення”, – зазначив Євстєфєєв.

За його словами, у селищі вперше за останні десятиліття з’явився бюджет завдячуючи тому, що утримання дитячих садочків, бібліотеки, ДК, перейшло до Ірпеня і Коцюбинське отримало мінімум один мільйон гривень на місяць для потреб селища. “А безголова полізла в суди та програє наш бюджет. Це вже така домовленість про розкрадання коштів, бо так легше пояснити куди дівалися кошти та про те, що я не винувата. Вчора програні суди по каналізації, сьогодні МЕ, завтра суди про пайову участь, а там на хвилинку мінімум 50 млн грн. А щодо приєднання, то назвіть мені будь ласка хоч один закон (постанову, указ) України, якій дозволяє таке приєднання? Його нема і вся ця метушня щодо приєднання-це намагання відволікти увагу від розкрадання бюджету селища та знищення УЖКГ “Біличі”. А для тих, хто каже, що начебто це дає можливість отримувати якісні медичні послуги послуги, то повторюся, що на сьогодні нема прив’язки до медичного закладу свого населеного пункту, ти самостійно обираєш свого лікаря, а гроші вже ходять за людиною, а не за лікарнею. Я не кажу, що підтримую цю медичну “реформу”, але щодо цього вона є прийнята і вже починає діяти”, – наголосив депутат.

Як відомо, нещодавно у селищі розгорівся скандал щодо розстрат коштів держбюджету. Наприкінці минулого року тут начебто провели капітальний ремонт покрівлі місцевого будинку культури.Про це неодноразово згадувала селищна голова Ольга Матюшина. Однак, насправді на покрівлі встановили всього кілька шматків нової металочерепиці і частково замінили дерев’яні елементи. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.