Фіктивний ремонт даху: у Коцюбинському зникли кошти держбюджету

У Коцюбинському зникли сотні тисяч гривень державного бюджету. Наприкінці минулого року тут начебто провели капітальний ремонт покрівлі місцевого будинку культури.

 

Як відомо, про це неодноразово згадувала селищна голова Ольга Матюшина. Однак, насправді на покрівлі встановили всього кілька шматків нової металочерепиці і частково замінили дерев’яні елементи. Як відрізняється стара і нова металочерепиця добре видно з висоти пташиного польоту. Вигляд зсередини – ще більш вражаючий – дах, що мав би бути новим і надійним світиться наче решето.

 

 

За роботу з капітального ремонту покрівлі майже 800 тисяч гривень із державної субвенції, яку виділили Коцюбинському, уже отримала приватна столична фірма «Мір-Агрос» зі статутним капіталом у тисячу гривень. Акт виконаних робіт був підписаний 27 грудня минулого року. Приймало і оплачувало роботу підконтрольне Ользі Матюшиній комунальне підприємство УЖКГ «Біличі». Уся документація по цій угоді ретельно приховується.

 

“Бюджетна комісія неодноразово зверталася до Ольги Володимирівни, щоб отримати копії документів, якими подавались на Міністерство фінансів України. На жаль, вона проігнорувала звернення і станом на сьогодні документи так і не надані”, – розповіла член бюджетної комісії КСР Людмила Узерчук.

За даними системи прозорих закупівель, фірма Мір-Агрос укладала тільки три угоди і всі вони з УЖКГ “Біличі” за 8 грудня 2017 року. Крім ремонту покрівлі, фірма займалася будівництвом зовнішнього освітлення у Коцюбинському. І за все отримала понад один мільйон гривень. Більше того, основним видом діяльності “Мір-Агрос” – ще донедавна було надання ландшафтних послуг.

 

Варто зазначити, що капітальний ремонт покрівлі будинку культури у Коцюбинському проводили у 2006 році. За словами фахівців, мінімальний термін придатності такої металочерепиці у середньому складає 20 років, тож реальної потреби виділяти кошти на її повну заміну – не було. Однак ціни на будівельні матеріали, які були наведені у кошторисі, переконують, що на цьому фіктивному ремонті хтось добре збагатився.

 

 

“Вартість металочерепиці на ринку зараз 95 грн. без ПДВ, а тут закуплялися матеріали по 175 грн. без ПДВ. Тобто, це в 2 рази завищена ціна”, – зазначив заступник Коцюбинського селищного голови Петро Пушанко.

 

Детальніше – в сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.