Медики Ірпеня розповіли, як лікувати пневмонію

Більшість симптомів вірусної та бактеріальної форм пневмонії схожі, однак у хворого на вірусну пневмонію може проявлятися більша кількість різноманітних ознак. Працівники Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги розповіли, як лікувати пневмонію.

Пневмонія, або запалення легень, — це форма гострої респіраторної інфекції, що вражає передусім альвеоли (мікропухирці, основний функціональний елемент легень).

“Лікувати пневмонію самостійно вкрай небезпечно. Якщо у вас з’явились симптоми, зверніться до сімейного лікаря. Лише фахівець може підтвердити або спростувати ваші побоювання, поставити діагноз і призначити відповідне лікування”, – зазначили лікарі.

Краща профілактика пневмонії – це зміцнення імунітету та планова вакцинація. Здорове харчування, фізична активність та особиста гігієна, сон і відпочинок – все це допоможе не захворіти або ж легко і швидко перемогти хворобу. Пам’ятайте, що планова вакцинація від пневмококової інфекції, гемофільної інфекції типу Б і сезонного вірусу грипу в рази знижують ризики захворіти на пневмонію.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.