Матюшину чекають в суді, щоб позбавити повноважень селищного голови

В суді мають підтвердити, що рішення Коцюбинської селищної ради про дострокове припинення повноважень Матюшиної залишиться в силі. Це означає, що вона повинна покинути кабінет, а Верховна Рада України зобов’язана призначити дострокові вибори Коцюбинського селищного голови. Мешканці Коцюбинського сподіваються, що Матюшина нарешті припинить ховатися від правосуддя і завтра з’явиться на засіданні.

14856148_353992191607095_2503248810515316019_o
Завтра, першого листопада, в Ірпінському міському суді призначено слухання за позовною заявою Матюшиної Ольги Володимирівни до державного реєстратора та Коцюбинської селищної ради про визнання протиправними та скасування рішень Коцюбинської селищної ради щодо дострокового припинення її повноважень як Коцюбинського селищного голови.

За оцінками правознавців, дана позовна заява Матюшиної є безпідставною та не підлягає до задоволення. Це вже було підтверджено рішеннями Ірпінського міського суду Київської області та Київського апеляційного адміністративного суду в майже аналогічній справі. Тобто завтра, спираючись на законодавство України, суд має відхилити позов Матюшиної. А це означає, що рішення Коцюбинської селищної ради про дострокове припинення повноважень Матюшиної залишиться в силі. Таким чином, вона повинна покинути кабінет, а Верховна Рада України зобов’язана призначити дострокові вибори Коцюбинського селищного голови.

Однак вже три місяці Ольга Матюшина робить все, щоб затягнути розгляд справи №810/1254/16. Спочатку Матюшина та її представник по декілька разів не приходили на засідання, вказуючи на зайнятість або ж перебування на лікарняному. Одне з минулих засідань у цій справі було призначено на 26 жовтня. Однак Матюшина ходила домовлятися, щоб суддя відкладала дану справу, посилаючись на своє робоче відрядження. Як виявилося, відрядження не мало жодного відношення до виконання посадових обов’язків Коцюбинського селищного голови.

Також є інформація, що вказівка судді Оладько затягувати справу надійшла і від чиновників вищих органів державної влади, ймовірно Адміністрації Президента. “Адже по справі №810/1254/16 суддя прийняла ухвалу про забезпечення позову, якою зупинено дію рішення Коцюбинської селищної ради щодо дострокового припинення повноважень Коцюбинського селищного голови Ольги Матюшиної від 08.04.2016 року”, – пояснюють юристи. Тобто наразі Матюшина продовжує виконувати обов’язки Коцюбинського селищного голови виключно завдяки затягуванню справи в суді.

Відповідно до частини 1 статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративна справа має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, але не більше місяця з дня відкриття провадження у справі, якщо інше не встановлено цим Кодексом. Провадження по справі №810/1254/16 було відкрито 28 липня 2016 року, більше ніж три місяці тому. Всі розумні строки вже минули.

Ще один цікавий факт. В Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутня інформація при призначення засідання у справі №810/1254/16 на 01 листопада. Однак на сайті Ірпінського міського суду інформація про дану справу є. Тобто «нагорі» завчасно знають, що Матюшина в черговий раз завтра не прийде на слухання і тому навіть інформацію про суд приховують?

Користуючись “обхідними шляхами” Матюшина продовжує незаконно перебувати на посаді Коцюбинського селищного голови. Мешканці Коцюбинського сподіваються, що у вівторок, першого листопада, Ольга Матюшина нарешті перестане тікати від закону і прийде на важливе для селища слухання.

Нагадаємо, у квітні цього року більшість депутатів Коцюбинської селищної ради в ході таємного голосування висловили недовіру селищному голові Ользі Матюшиній і відсторонили її від посади. Причина – бездіяльність Матюшиної на своїй посаді. Дана процедура передбачена Законом “Про місцеве самоврядування в Україні”.
За час незаконного перебування на посаді Матюшиної у селищі Коцюбинське стався комунальний колапс: відбулося силове захоплення Управління ЖКГ; опалювальний сезон зірвано, вулиці селища затоплюють каналізаційні стоки, з Коцюбинського не вивозять сміття.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.