Матюшина відмивала бюджетні кошти через УЖКГ завдяки тарифній різниці та “зашиванню” відкатів у адміністративні витрати

Голова Коцюбинського Ольга Матюшина у своїй скандальній переписці з юристом Романом Шестопаловим активно обговорювала схеми розкрадання бюджетних коштів через УЖКГ “Біличі” завдяки тарифній різниці та “зашиванню” відкатів у адміністративні витрати. Переписка підтверджує, що в Коцюбинському діє організована злочинна група на чолі з Ольгою Матюшиною, яка спеціалізується на злочинах у сфері економіки. Про це пишуть “Новости Украины” з посиланням на інтернет-видання “Кіпіж”.

Як зазначається, юрист Роман Шестопалов у переписці з Ольгою Матюшиною зізнається, що раніше він працював на віце-президента УСПП Віталія Колеснікова, який за часів Януковича та Партії регіонів організовував передачу житлово-комунальних об’єктів у концесію. Шестопалов розповідає Матюшиній, що за афери у сфері ЖКГ Віталій Колесніков певний час навіть був у СІЗО, їздив у Москву та зараз “тре” з громадянином Кийко.

Матюшина у переписці підтверджує, що пересікалася з Колесніковим, проте демонструє потужну обізнаність у “воровському» світі та підозрює Колеснікова у зв’язках з ФСБ: “Колесніков навряд чи олігарх, але косить під нього. І непорядний на додачу до всього. Тримає при собі професійних злодіїв. Надто фсбешниками від нього пахне”.

Про загальний інтелектуальний рівень Матюшиної говорить й те, що вона у переписці запитала у Шестопалова, що таке УСПП (Українська спілка промисловців та підприємців, яку очолює Анатолій Кінах).

Роман Шестопалов запитує в Матюшиної: “А ви звідки знаєте Кийко?”. До слова, Кийко є пов’язаною з Колесніковим людиною. Тут Матюшина зізнається, що пересікалася з ним по “комунальній сфері”: «Був у мене такий керівник жеку Олійник, йому Кийко по угоді цпх послуги надавав. Кийко звісно розумніший від Олійника, втім суть однакова. Нечесні хлопці. Кийко професійний злодій. А Колесніков саме таких і садить на потоки”.

Також Шестопалов зізнається в переписці, що раніше очолював одне з підприємств групи Колесніков-Кийко і що його за це довго “тягали” правоохоронці. Саме тому Шестопалов і звільнився з цієї компанії, бо «так працювати вже ніхто не дасть». Ймовірно, мова йде про те, що через пильність правоохоронців вже немає можливості розкрадати кошти житлово-комунальної сфери.

“Швидше за все, що саме за допомогою юриста Шестопалова, Матюшина побудувала схеми розкрадання бюджетних коштів. Компанія “Мір-Агрос”, яка вимила з бюджету Коцюбинського декілька мільйонів гривень, пов’язана з Романом Шестопаловим та Віталієм Колесніковим. Наприкінці минулого року у Коцюбинському начебто провели капремонт покрівлі будинку культури. Виконавцем робіт була компанія “Мір-Агрос” зі статутним капіталом у тисячу гривень. Акти про виконані роботи на суму майже 800 тисяч гривень підконтрольне Ользі Матюшиній УЖКГ “Біличі” підписало 27 грудня 2017 року. Втім, місцеві мешканці з’ясували, що капітальний ремонт на час підписання актів не проводився, а бюджетні кошти просто були виведені на підставні компанії. Замість капітальної заміни покрівлі підрядники Матюшиної встановили всього кілька шматків нової металочерепиці і частково замінили дерев’яні елементи. Як відрізняється стара і нова металочерепиця, добре видно з висоти пташиного польоту. Вигляд зсередини – ще більш вражаючий – дах, що мав би бути новим і надійним світиться наче решето. Тільки після скандалу Матюшина та її подільники з “Мір-Агрос” були змушені з вкрадених у громади коштів закуповувати наприкінці лютого 2018 року металочерепицю, яка мала бути на даху будинку культури вже 27 грудня 2017 року”, – йдеться в повідомленні. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.