Маркушин долучився до зіркового поетичного флешмобу на честь ювілею Лесі Українки

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин разом із низкою відомих на Київщині та в усій Україні людей узяв участь у мистецькому проєкті з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки – спільному читанні однієї з її поезій.  

«Мав честь приєднатися до культурно-мистецького флешмобу “Київщина читає Лесю Українку”. З нагоди 150-річчя від дня народження поетеси, яке ми відзначатимемо 25 лютого, відомі політичні діячі, дипломати, актори і телеведучі прочитали рядки одного із найвідоміших творів Лесі Українки “Do (Гімн. Grave)”», – розповів мер Ірпеня на своїй сторінці у фейсбуці.

https://www.facebook.com/markushinoleksa/videos/441406993582351

У проєкті, зокрема, взяли участь народний артист України Анатолій Гнатюк, телеведуча Оксана Соколова, актор і продюсер Пилип Іллєнко, народна депутатка України Єлізавета Богуцька, директорка Вишгородського історико-культурного заповідника Влада Литовченко, грузинський дипломат і громадський діяч Грігол Катамадзе, заступниця голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак та інші.

Олександр Маркушин також запросив мешканців Ірпінської громади долучатися до флешмобу та оприлюднювати відео з декламацією віршів Лесі Українки на своїх сторінках у соцмережах із хештегом #Київщина_читає_Лесю_Українку.

Нагадаємо, 11 лютого в Ірпені стартував мистецький проєкт «Я вічно буду жити», присвячений ювілею Лесі Українки. У рамках проєкту відбувається онлайн-конкурс читців творів письменниці та конкурс малюнків за мотивами її творчості.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.