Маркушин: тарифи підняли 63 водоканали по Україні

Протягом останнього часу Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила нові тарифи на холодну воду та водовідведення для 63 водоканалів по Україні. Про це кореспондентам “Правди Ірпеня” повідомив начальник КП “Ірпіньводоканал” Олександр Маркушин.

“Наше підприємство не єдине, тарифи якого на воду зросли. Підвищення мінімальної заробітної плати, значний ріст цін на електроенергію та паливно-мастильні матеріали зумовили підвищення тарифів багатьох водоканалів. Хочу наголосити, що довгий період ціна на холодну воду та водовідведення в Ірпені та регіоні була найнижчою в області. Зараз вона середня по Київщині”, – розповів Маркушин.

Разом з тим, начальник водоканалу зауважив, що НКРЕКП рекомендувала закласти у тариф амортизаційну складову більше 5 млн. грн, однак КП “Ірпіньводоканал” заклав лише близько 800 тис.грн, оскільки значну частину витрат, таких, наприклад, як заміна комунікацій – бере на себе місто.

“Комісія нам також наполегливо рекомендувала закласти у тариф і вартість будівництва станцій знезалізнення води, які уже скоро з’являться в Ірпені та Бучі, але ми пояснили, що кошти для цього виділено з міського бюджету. Так нам вдалося втримати доволі помірний тариф”, – повідомив Олександр Маркушин.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) № 552 від 26.04.2017 з 12 травня відбулося подорожчання холодної води та водовідведення в Ірпінському регіоні. Разом з Ірпенем, зміну тарифу нещодавно відчули мешканці Білої Церкви, Боярки, Вишневого.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.