“Магія кобальту” Владислава Задворського

14 вересня в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка живопису “Магія кобальту” Владислава Задворського. Це вже п’ята виставка творів молодого художника в нашому музеї. На багатьох картинах митець віддає перевагу відтінкам синьої барви. Це і синява неба в різний час доби і різні пори року та  її віддзеркалення у водоймах. Художника надихають ірпінські краєвиди  –  краса центру Ірпеня  і краса ірпінської природи.

Окремий розділ виставки – портрети. Задворський вміє відобразити характер людини. Іноді якась деталь портрету допомагає глядачу зрозуміти, яку особистість зобразив художник. Наприклад, портрет “Відпочинок”. Перед нами чоловік, який читає книгу. Придивившись до книжки, ми бачимо напис:”Врубель”. Отже, перед нами митець чи мистецтвознавець, у всякому разі людина, яка любить мистецтво. Дійсно, це художник Євген Козаков, з яким Владислав дружить з дитинства. Експонуються також пейзажі, які Задворський створив на пленері неподалік від українсько-румунського кордону. Картина “Майстер світла”, присвячена художнику Олександру Мурашку, творчість якого особливо подобається Задворському. 

Владислав Задворський. Ірпінь зеленіє

Позитивно  оцінили  творчість  Владислава Задворського  художники Віктор Медведєв, Орест Пасіка, Ганна Човник, Наталя Синишин,  Валентин Негреско, Тетяна Пащенко, Ірина Мезеря, Микола Яровий, Володимир Гмиря, директор Благодійного фонду “Фонд громади Приірпіння” Тетяна Лаговська, Ілля Яровий, який навчався разом із автором виставки та інші.

Владислав Задворський. Глибока ніч

Для тих, хто не зможе побувати на виставці у будні дні, музей працюватиме 21 – 22 вересня під час святкування Дня Ірпеня. Як завжди.

Анатолій Зборовський,

директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею

Bookmark the permalink.

Comments are closed.