Лікарі розповіли про основні правила боротьби з артритом

Cьогодні Всесвітній день боротьби з артритом (World Arthritis Day). День проводиться з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я та головна мета дня привернення громадськості до проблем ревматологічних захворювань, підвищення інформованості про артритах у всіх його формах, профілактика, діагностика, реабілітація хворих на цю недугу.

За даними ВООЗ, кожен десятий житель планети страждає артритом. І за останнє десятиліття тенденція до зростання числа захворюванькістково-м’язової системи та сполучної тканини, в тому числі і артритом, не знижується та ревматологічні захворювання займають високі позиції в рейтингу причин інвалідності. 

Артрит – серйозне запальне захворювання суглоба або декількох суглобів. 

Причини хвороби різні: 
☑️ повторювання легких травмах, відкриті або закриті пошкодження суглобів,
☑️ при частому фізичному перенапруженні або при генетичній схильності. 
☑️ вірусні та бактеріальні інфекції, переохолодження, фізичне і психічне перевантаження і навіть надмірне куріння. В групі ризику розвитку даного захворювання може потрапити будь-яка людина – від немовляти до старого. Але найбільш часто важкі ревматичні захворювання суглобів, пов’язані з швидким розвитком артриту, вражають людей у віці від 30 до 50 років.

Знизити ризик розвитку цих хвороб можна, слідуючи декільком простим радам: 

✅частіше бувати на свіжому повітрі,
✅відмовитися від шкідливих звичок,
✅вести здоровий спосіб життя,
✅не нехтуйте фізичними вправами і правильним харчуванням.

І все це – незалежно від віку і роду занять людини. Адже давно не секрет, що від загального фізичного стану і душевної рівноваги залежить здатність організму чинити опір хворобам.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.