Куди в Ірпені подіти опале листя

Восени у нас прийнято спалювати опале листя. В цей період повітря стає важким і гірким, все більше людей хворіють захворюваннями дихальних шляхів.

Чим шкідливе спалювання опалого листя ? Шкода від спалювання листя надзвичайно небезпечна і велика. На превеликий жаль, українці рідко надають цьому ваги. При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

Куди ж подіти опале листя? Є декілька варіантів, якими ви убезпечите себе від багатьох хвороб та шкоди навколишньому середовищі: 1) облаштувати компостну яму на власному подвір’ї 2) для ОСББ та великих об’ємів листя: замовити біг-беги (3кб), МПП “РАДА”, тел. (063) 7828004 3) придбати пакети 120л, 180л в УЖКГ ” ІРПІНЬ” з послугою їх вивозу. Придбати пакети можна за адресою: вул. Троїцька, 21. тел. 61420, 61564. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.