Київщина хоче контролювати тарифи на пасажирські перевезення

Київська обласна адміністрація наполягає на поверненні повноважень з регулювання ціноутворення пасажирських перевезень для контролю монополістів.

Лист з відповідною ініціативою направив у Кабінет міністрів України перший заступник голови КОДА Лев Парцхаладзе.

«Вважаємо, що відміна державного регулювання тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, – говориться у зверненні, – призведе до нерегульованого зростання вартості проїзду. А це, в свою чергу, може створити ситуацію, коли малозабезпечені верстви населення не матимуть змоги вільно користуватися транспортом, а також завадить органам державної влади ефективно контролювати якість роботи перевізників. Адже після укладання договорів про організацію перевезень пасажирів той чи інший перевізник фактично стає монополістом на певних автобусних маршрутах, і держадміністрація не може впливати на вартість проїзду».

Органи державної влади повинні мати повноваження встановлювати і регулювати тарифи на пасажирські перевезення. Тільки в такий спосіб можна уникнути негативних соціальних явищ. Тому Київська обласна державна адміністрація наполягає не лише на поверненні таких повноважень, але й на значному спрощенні та скороченні самої процедури встановлення або зміни тарифів, яка раніше займала щонайменше два-три місяці.

Нагадаємо, що 5 травня набули чинності законодавчі зміни , відповідно до яких встановлено вільне ціноутворення, і наразі державні адміністрації не мають жодних повноважень ані встановлювати, ані регулювати тарифи на пасажирські перевезення.

36_main

Bookmark the permalink.

Comments are closed.