Храм Святителя Миколая Чудотворця відзначив своє 20-річчя

Учора Храм Святого Миколая Чудотворця української Православної Церкви, який знаходиться в Ірпені, святкував своє 20-річчя. Про це повідомили на сайті Фіскального університету.

Керівництво навчального закладу звернулося за благословенням до Блаженнішого Володимира, митрополита Київського і Всієї України – Предстоятелю Української Православної Церкви.  Після того, як благословення було отримано в липні 1999 року і почалося будівництво, місце під нього освятив секретар митрополії Віталій Косовський.

Храм був зведений за 6 місяців і вже 19 грудня  того ж року відбулося освячення, яке здійснив Митрополит Володимир, а після першої відслуженої літургії він подарував храму частку мощей Святителя і Чудотворця Миколая.

Нагадаємо, ідея створення храму належить керівництву Фіскального університету, на той час Академія державної податкової служби України. Задумом ректора Академії державної податкової служби України Петра Мельника було побудувати “храм Божий в храмі науки”, який повинен стати осередком духовної просвіти.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.