Хор Верьовки збиратиме кошти на відбудову дитсадків Бородянщини (відео)

Легендарний український народний хор імені Григорія Верьовки просто неба виступив у зруйнованій Бородянці. Запис цього виступу хор показуватиме під час туру Америкою, аби допомогти зібрати кошти на відновлення Бородянщини.

Олег Пилип, заслужений артист України, головний хормейстр національного академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки:

«Ми хочемо потім показати американцям, що це дійсно є так, це не якісь там фотографії місць. Що тут дійсно живуть люди і таке сталося із нашим народом».

Артисти зізнаються, що виступати біля понівечених будинків важко. Деякі учасники хору не стримували емоцій.

Ірина Синявська, артистка оркестру національного академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки:

«Сидить жіночка під цим під’їздом, біля цього зруйнованого будинку. Я підійшла до неї, вона мені розповіла, як це сталося. Ще першого березня, у перший будинок попало. Вона живе на першому поверсі. Як вони, ці люди, пережили все це, як вони ховалися і бігали по подвалах.  Я її слухаю і не можу втриматися від сліз».

Тетяна Пирогова, народна артистка України, солістка національного академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки:

«Це дуже важко емоційно. Ти намагаєшся себе пересилити. Той комок, який просто підходить і сльози, які ти намагаєшся зупинити. Ну це важко, тому що ти бачиш це. Це просто страшений жах».

Разом із хором співав і дитячий колектив із Бородянки. Заради того, щоб діти змогли заспівати пісню про рідне селище, музикантам довелося швидко вивчити мелодію

Олег Пилип, заслужений артист України, головний хормейстр національного академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки:

«О 9 вечора поступила така пропозиція. Я не був впевнений, чи ми зможемо. Я дуже вдячний нашим артистам оркестру, і, зокрема, диригентові оркестру, який так досить оперативно відреагував. Зробили таке мінімальне аранжування і ми змогли разом його виконати».

Самі юні бородянці були в захваті від виступу та артистів хору ВЕрьовки

Мирон, мешканець Бородянки:

«Ну дуже класні»

Анастасія, мешканка Бородянки:

«Ну дуже сподобалося, ми дуже сильно готувалися до виступу».

Концертний тур хору Верьовки в США — це частина великого проєкту «Ми — українці». У межах якого різні артисти даватимуть благодійні виступи. Вирученні кошти спрямовуватимуть на відбудову соціальної інфраструктури, реабілітацію військових, гуманітарне розмінування тощо.

Ірина Захарченко, в.о. Бородянського селищного голови:

«Виникла така ідея, що кошти від реалізації квитків будуть направлені на відбудову Бородянки. А саме – це будуть дитячі садочки. Тому що наразі у нас повністю зруйнований один садочок у Загальцях і чотири садочки, які потребують капітального ремонту. І навіть у садочку Пінокіо, який відбудований завдяки ProjectHope і GR3, у нас немає каналізації і води»

Разом із артистами в тур поїдуть тарілки. Їх витягли із цих зруйнованих будинків. Розфарбувала їх майстриня петриківського розпису Наталія Підгірна разом із юними бородянцями. Під час виступу хору в Америці тарілки виставлять на аукціон, а кошти передадуть на потреби підрозділів, у яких воюють мешканці Бородянки. Серед них є і артист хору Верьовки, мешканець Бородянки Віталій Сергієнко.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.