Карплюк запрошує до себе у заступники

Ірпінський міський голова Володимир Карплюк пропонує тим, хто звинувачує місцеву владу у бездіяльності стосовно вирубування зелених насаджень в Ірпені стати його заступником. Таку пропозицію мер висунув під час свого звітування за 2 роки управління містом.

“У межах генплану Ірпеня всі землі, а це зокрема зелені зони і всім відомі табори, є приватною власністю. Ці ділянки були роздані протягом 2002-2013 років. Крім того, всі вони вже десятки разів перепродані. І коли до нас приходить власник із пакетом документів на свої 10 соток й каже, що хоче вирубати там дерева і готовий все це юридично оформити – оплатити відновну вартість зокрема, то у нас немає жодних повноважень заборонити йому це робити, а тим більше забрати землю”, – розповів мер.

Володимир Карплюк також нагадав, що право на приватну власність гарантується Конституцією України, і будь-яке перешкоджання власникові користуватися своєю власністю – це кримінальне правопорушення.

“Таким чином ми опиняємося “поміж двох вогнів”: з однієї сторони частина громади, яка хоче, щоб місто було максимально зеленим, а з іншої – власники, які кажуть, що ніхто не має права заборонити їм користуватися їхньою приватною власністю, і вони – праві. Тому я запрошую кожного, хто кричить все заборонити і забрати – приходьте до мене, я назначу вас заступником міського голови і ви будете підписувати усі ці документи із такими заборонами, а потім відповідати за це юридично. І я не жартую”, – закликав міський голова Ірпеня.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.