Карплюк: у прокурорських планах – завести на ключові посади в Ірпені людей, підконтрольних забудовникам

5 вересня прокуратура Київської області повідомила, що зареєструвала кримінальне провадження за фактом впливу першого заступника Ірпінського міського голови Дмитра Христюка на працівників правоохоронного органу з метою перешкоджанню виконанню ними своїх службових обов’язків. Про це розповів Ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

“Обласна прокуратура відкрила справу на Дмитра Христюка за те, що він робить ті чи інші заяви, які не подобаються обласному прокурору!  Хочу нагадати прокурору Київської області Дмитру Чібісову, що в Україні не діють “закони Януковича від 16 січня”, які обмежували свободу слова, яка гарантована Конституцією України. Мені соромно, що прокурор діє в кращих традиціях диктатури і відкрив провадження за те, що йому не сподобався вислів Дмитра Христюка”, – розповів Карплюк.

Мер Ірпеня розцінює ці дії Дмитра Чібісова як тиск на свободу слова та тиск на Дмитра Христюка з тією метою, щоб він полишив свою посаду. “У прокурорських планах – завести на ключові посади в Ірпені людей, підконтрольних забудовникам, для дерибану міського бюджету та забудові зелених зон міста. Як Ірпінський міський голова та громадянин України, вимагаю невідкладного вибачення від прокурора Київщини за погрози на адресу Дмитра Христюка у вигляді кримінального провадження за публічно висловлену ним думку щодо роботи прокуратури. Якщо обласний прокурор не принесе вибачення, ми обов’язково звернемося до суду, Генерального прокурора України та Уповноваженого Верховної ради з прав людини, а також до європейських інституцій”, – зазначив мер.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.