Карплюк проти забудови «онкоцентру»

Мер Ірпеня Володимир Карплюк виступив проти забудови лісопаркового масиву в районі Університетської та Чехова (територія відома як НКМЦ або “онкоцентр”). Про це міський голова заявив під час сесії міської ради.

«Забудовникам території, обмеженої вул. Університетською, Пушкінською, Суворова та проектно-об’їзною дорогою, я сказав чітко, що проти такого формату детального плану, який вони запропонували,» – сказав мер.

За словами Карплюка, саме він направив забудовників на громадські слухання, які, як ми писали, двічі були зірвані групою громадських активістів. «Я порадив їм піти до громади і побачити результат, що й сталося. Моя позиція стосовно цього питання наступна: як мінімум половина цієї ділянки має відійти під паркову зону, бо так накерували там за десятки років, що цілий масив у тому районі забудований впритик одне до одного. Чого тільки варта вулиця Лісова… від неї тільки назва залишилася,» – обурився міський голова.

Володимир Карплюк наголошує на потребі повернутися до цільового призначення оренди, під яку землю брали: «В рамках цільового призначення ця земля була виділена з напрямком лікувального будівництва, тому у плані мусить бути пропозиція по цим лікувальним закладам».

За словами мера, для взаємовигідного вирішення питання потрібно створити спільну робочу групу. «Необхідно зібрати ініціативну групу і забудовників, громадських активістів, архітекторів та випрацювати спільне бачення розвитку цієї території, щоб разом втілити проект в життя,» – підсумував Володимир Карплюк.

Сьогоднішня заява мера підтвердила опубліковану нами раніше інформацію з власних джерел, що Карплюк не в захваті від перспектив забудови згаданого мікрорайону.

НКМЦ Ірпінь

Bookmark the permalink.

Comments are closed.