Громадські слухання в Ірпені знову зірвали

Друга спроба провести цивілізовані громадські слухання в Ірпені не вдалася.

У четвер 9 липня в Будинку культури зібралося чимало народу. Багато людей прийшло в останній момент, тому реєстрація затягнулася і слухання почалися на годину пізніше.

Варто зазначити, що люди в залі в переважній більшості були готові почути позицію розробників детального плану території обмеженого вул. Університетською, Пушкінською, Суворова та проектно-об’їзною дорогою.

Секретар міської ради Юрій Денисенко, як головуючий, відкрив громадські слухання. Потрібно було обрати секретаря. Він запропонував кандидатуру Ігоря Домбровського. Далі справа не пішла. На сцену повиходили ті ж самі активісти, зробили кілька голосних і милозвучних заяв в зал та запропонували висловити недовіру головуючому. Що і сталося, як це було і минулого разу.

Денисенко закрив громадські слухання. Була ще невелика штовханина за мікрофон, але врешті хтось із організаторів слухань зорієнтувався і мікрофон за 30 секунд включили.

Фактично громадські слухання знову перетворилися на збори громадян.

Депутат міської ради Богдан Мельничук, який останнім часом підкріплений екс-нардепом Ігорем Мірошніченком, розповів про історію земельної ділянки, яку КНКМЦ орендує і хоче забудувати. Вона тягнеться ще з початку 2000-них років. Мельничук повідав залу цікаву деталь, що підприємство-забудовник зареєстровано за тією ж адресою, що всім відомий ірпінський клуб «Zair», який пов’язують з депутатом обласної ради та раніше помітним діячем від Партії регіонів в Приірпінні Ігорем Борзило.

Екс-нардеп Ігор Мірошніченко, який приїхав захищати ірпінські дерева на BMW-X5-му, що коштує від 120 тисяч доларів, запропонував зібрати пропозиції зборів та йти з ними в понеділок до міського голови.

До слова, наскільки нам відомо, Володимир Карплюк сам не в захваті від того, що відбувається навколо цієї території. Він навіть пішов на конфлікт з людьми, які стоять за КНКМЦ, адже кількість квадратних метрів, які винесені були на обговорення в проекті в два рази менша ніж та, яку хотіли отримати забудовники спочатку.

Саме Карплюк поставив умову про смугу паркової зони між дорогою і потенційними будинками та благоустрій всього кварталу включно з територією навколо церкви. Крім того, однією з умов мера був дитячий садочок між будинків, амбулаторія сімейної медицини та супермаркет.

Зривати слухання та обговорення тем розбудови Ірпеня сьогодні дуже просто. Місцевим мешканцям дуже болить, коли їхнє колишнє майжесело перетворюється на місто. Всім болить, коли ріжуться дерева, і на цих почуттях легко грати. Що й роблять сьогоднішні активісти в передчутті місцевих виборів.

Але, якщо ти хочеш жити 15 хвилин до метро, будь готовий до того, що десь неподалік з’явиться багатоповерхівка, світлофори і багато машин. Варто поїхати в Бровари чи Бориспіль і ви побачите аналогічну з Ірпенем ситуацію.

В сьогоднішніх бравурних криках на захист ірпінського лісу, дуже важливо не втрачати здорового глузду. Адже всі останні 10 років Ірпінь забудовувався хаотично. І тільки тепер коли місто намагається вийти на цивілізовану дискусію з громадою, частина представників цієї ж громади таку дискусію зриває.

DSC02674

DSC02679

DSC02681

DSC02682

DSC02704

DSC02708

DSC02722

DSC02726

DSC02734

DSC02735

DSC02741

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.