Карплюк – найвпливовіша людина Приірпіння

Екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк залишається найвпливовішою людиною Ірпінського регіону навіть без посади мера. Таку думку висловив депутат міської ради Максим Плешко в інтерв’ю журналістам інтернет-видання 04597.com.ua.

За його словами, вплив Карплюка формується з кількох складових: він є авторитетом для багатьох людей, має найвищий особистий рейтинг, а партія “Нові Обличчя”, яку очолює Володимир Карплюк, є найбільш рейтинговою у всьому регіоні.

“Без статусу міського голови його вплив став ще більшим. Сьогодні велике значення має партійна складова. Ще нещодавно політики легко змінювали партійну приналежність. Нині в Україні відбувається процес кристалізації політичних партій і утвердження політичних структур, в тому числі і на місцях. Це обумовлено як суспільно-політичними факторами, так і оновленим законодавством. Як політолог я чітко прослідковую таку тенденцію зараз”, – заявив Плешко. 

Максим Плешко згадує, що не так давно в регіоні були намагання розклоти “Нові обличчя”, перекупити деяких депутатів. “І чим це закінчилося? Використовуючи всі законні процедури, такі депутати-перебіжчики були відкликані, а на їх місце прийшли інші депутати наступні по списку, які лише більше зміцнили нашу команду. Такі процеси відбуваються не лише в Ірпені. Нещодавно було відкликання ряду депутатів Бучанської міської ради, які були обрані від партії Захисників Вітчизни, але перейшли в інший табір. Тепер вони не депутати, а на їх місце прийшли інші. Тож, якщо певні депутати діють усупереч позиції керівництва партії чи можливо є скарги виборців на них, законодавство дає інструмент відкликання таких депутатів. По Україні такі процеси місцями уже відбуваються. Але наскільки я бачу, то Ірпінь, Буча наразі є одним із флагманів цього процесу. Це політичне дорослішання суспільства”, – зазначив депутат міської ради.

“Чому я кажу, що Карплюк нікуди не пішов? Тому що в Ірпінській міській раді залишилася найбільша депутатська фракція, яка продовжить реалізацію усього, що розпочав Карплюк. Навколо нас є коло партнерів з інших політсил. Сформована стабільна і сильна більшість. Між нами сьогодні як ніколи є єдність і взаєморозуміння. За формальної відсутності мера, як ядра влади і центра прийняття рішень, саме рада визначає кадрову та всю іншу політику в місті. (Навіть при діючому меру всі серйозні рішення також проходять через схвалення радою – міський парламент.) Сьогодні секретар ради Анастасія Попсуй виконує функції міського голови. Вона є депутатом та одним із основних командних гравців у “Нових обличчях”. Подивимось на виконавчу гілку влади. Першим заступником міського голови став Олександр Маркушин. Людина, яка є сильним командним гравцем у політичному плані та ще більшим фахівцем у сфері міського господарювання. Залишились працювати перевірені і надзвичайно професійні кадри Лідія Михальченко та Марія Попруга. Увесь Виконавчий комітет, начальники управлінь і відділів, а також більшість працівників пройняті великою повагою, любов’ю і, не побоюсь сказати, відданістю Карплюку. Всі чудово розуміють, що його крок, це початок нового етапу для всіх, для міста і країни. Бо ж все буде Ірпінь!”, – наголосив Плешко.

Як відомо, у листопаді 2017 року підтримка Карплюка серед населення склала 77,5%. Саме стільки мешканців Ірпеня за результатами опитування Центру соціальних та маркетингових досліджень “Социс” готові проголосувати за нього на найближчих виборах.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.