Карплюк: діти з неблагополучних сімей мають бути на постійному контролі

В Ірпені ретельніше слідкуватимуть за дітьми з неблагополучних сімей. Таке рішення було прийнято сьогодні на апаратній нараді керівників.

“В полі зору служби перебуває 33 дитини, які знаходяться в складних життєвих обставинах. З них – 13 дітей з багатодітних сімей. В 2017 році проведено 34 рейди, відвідано 146 родин, складено 116 актів обстеження умов проживання. Під час рейдів 8 дітей було вилучено із сімей у зв’язку із загрозою життю та здоров’ю дітей”, – повідомила начальник служби у справах дітей та сім’ї Алла Терещенко.

Міський голова Володимир Карплюк своє бачення цієї ситуації. “В цій роботі ми стикаємось з нерозумінням батьків та директорів, які, бачучи випадки незаконного поводження з дітьми, не звертаються до відповідних органів”, – розповів Карплюк.

На думку мера, у цьому випадку потрібно стимулювати класних керівників краще слідкувати за неблагополучними дітьми. “Є класний керівник. Якщо йому не все одно, що робиться в класі, то він знає абсолютно кожну дитину. Він бачить, хто приходить з бутербродом, кому дають 30 грн., а кому – 60. І коли класний керівник здійснює аналіз з першого дня своєї роботи з дітьми та подає його в управління освіти, то потім нам легше працювати”, – зазначив Володимир Карплюк.

Крім цього, варто залучати й сусідів, які можуть стати ймовірними очевидцями жорстокого поводження з дітьми. “В цьому випадку нам потрібно створити систему. Коли ми будемо стимулювати класного керівника, директорів школи та очевидців за повноцінну інформацію про тих дітей, тоді буде результат”, – наголосив мер.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.