Карплюк: “слідчі не захотіли вручати мені необґрунтовану та політично вмотивовану підозру”

Напередодні парламентських виборів, з метою понизити рейтинг голови Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка, слідчі понавідкривали нові провадження і пообіцяли вручити підозру. Проте після візиту Карплюка до прокуратури слідчі відмовились вручати йьому невмотивовану підозру. Про це голова Інвестиційної ради розповів на своїй сторінці у соцмережі.

“Я пішов до ГПУ і надав слідчим всі документи. Почитавши мої докази, слідчі попри вказівки згори «защемить Карплюка», у зв’язку з відсутністю складу злочину не захотіли вручати мені необґрунтовану та політично вмотивовану підозру. Слідчі були в шоці від того, у що їх втягнуло керівництво. Підозрюю, що тепер цих слідчих можуть відсторонити і передати справу більш безпринципним”, – повідомив Карплюк.

Як відомо, за два дні до виборів для коментаря каналу 1+1 в свій робочий час виїхав Генпрокурор Юрій Луценко. Він так і не заїхав до Ірпеня, а лише дав свій коментар біля в‘їздного знаку “Ірпінь”. Володимир Карплюк заявив, що подаватиме запит в ГПУ щодо офіційного підтвердження фактів, викладених у політичній заяві Юрія Луценка, зробленій у робочий час біля в‘їздного знаку “Ірпінь”.

“Тепер руками прокуратури мої опоненти намагаються залякувати членів моєї команди. Даю Вам обіцянку, що всі причетні до фабрикування справ проти мене та членів моєї команди будуть обов‘язково допитані в рамках кримінальних проваджень про підробку службових документів та надання незаконних вказівок вищим керівництвом ГПУ про політичну розправу. Громада Ірпеня чекає від Президента України Володимира Зеленського та Верховної ради України нового Генерального прокурора, який не використовуватиме ГПУ для “політичного мочилова”. Заяву про злочин подаю”, – додав Карплюк.

Нагадаємо, що попри надзвичайно велику підтримку виборців, згідно паралельного підрахунку голосів Володимир Карплюк зайняв друге місце серед 35 кандидатів на парламентських виборах.

Але політик зі значним відривом виграв на всіх виборчих дільницях Ірпеня. “Я це сприймаю виключно, як свій обов‘язок перед жителями міста та Приірпіння виправдати їхню довіру і продовжувати щоденну роботу задля розвитку регіону”, – підсумував Володимир Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.