Ірпіньводоканал готує заяви до суду: борги абонентів перевищили 34 мільйони гривень

У комунальному підприємстві «Ірпіньводоканал» скаржаться, що борги їхніх абонентів за водопостачання та водовідведення зростають із кожним днем. Наразі ця сума складає понад 34 мільйони гривень. Підприємство починає готувати заяви до суду на боржників.

«КП «Ірпіньводоканал» є підприємством, функціонування якого безпосередньо залежить від інших постачальників товарів та послуг, з якими воно зобов’язане розраховуватися за спожиту електроенергію, постачання реагентів, запірну арматуру, хомути, муфти, трубопроводи, люки, паливно-мастильні матеріали, запчастини для техніки тощо. Якщо водоканал не сплатить рахунки — не отримає послуги та товари, від яких безпосередньо залежить можливість “виготовлення”, транспортування води і відведення стоків», — пояснюють в «Ірпіньводоканал».

У підприємстві зазначають, що виставлятимуть претензії усім боржникам. Але особливо звертатимуть увагу на тих, чия сума боргів становить десятки тисяч гривень, таких абонентів наразі 1428.

«10% абонентів не заплатили жодної гривні за отримані послуги. Натомість вони продовжують користуватися водою за рахунок Ірпінської громади, за рахунок тих споживачів, які попри всі труднощі знаходять можливість сплатити за комунальні послуги, адже розуміють, що наявність водопостачання та водовідведення у наших оселях — це відповідальність кожного», — наголошують у підприємстві.

Нагадаємо, КП «Ірпіньводоканал» за сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста будує додатковий резервуар для очищення води на три тисячі м3. За словами Ірпінського міського голови Олександра Маркушина, нове водосховище допоможе місту уникнути дефіциту води.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.