Ірпінських школярів запрошують у гурток з вивчення жестової мови

Єдиний в Ірпені гурток з вивчення жестової мови працює в Академічному ліцеї НУБіП. Школярів інших навчальних закладів громади також запрошують долучатися до вивчення мови жестів.

«Під час війни це стає особливо актуально, адже цивільні і військові не завжди отримують медичну допомогу вчасно. Тож ризики втрати слуху зростають, хоча на даному етапі ніхто не має статистики, експерти роблять припущення, що після війни ми особливо гостро відчуєм збільшення кількості людей з даними порушеннями», — зазначають у ліцеї.

Створення гуртка ініціювали учні ліцею та педагогиня-організаторка Наталія Шмарко декілька років тому. Одна із учениць гуртка — Віра Магдалінчук — після закінчення школи стала вчителем із початкової жестової мови і нещодавно проводила майстер-клас для мешканців столиці.

Щоб записатися у гурток з жестової мови, телефонуйте: 0685162335 (керівниця гуртку Наталія Шмарко).

Нагадаємо, у 2020 році команда «Варяги» з Ірпінського академічного ліцею стала переможцем Всеукраїнського освітнього проєкту «Відкривай Україну». Ініціативу ліцеїстів «Україна говорить жестами» визнали найкращою серед понад шести сотень учнівських проєктів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.