Ірпінських школярів вчили, як гасити вогонь

З метою запобігання паніки та забезпечення алгоритму дій всіх присутніх в навчальному закладі під час виникнення екстремальної ситуації в усіх закладах освіти проводиться навчальна евакуація на випадок пожежі. Про це повідомляється на сайті Ірпінської міської ради.

Зокрема, 19 жовтня рятувальники Київщини відпрацювали заходи з евакуації у Ірпінській середній загальноосвітній школі художнього профілю №1 імені А.С. Макаренка.

Проведення навчальної евакуації відбувалося наступним чином. Відповідно до виробленого алгоритму дій при виникненні надзвичайних ситуацій спрацьовує звукова сигналізація. Під час сигналу тривоги персонал та учні школи були сповіщені про виникнення надзвичайної ситуації та про початок екстреної евакуації школи. Учні, взявши щоденники, у супроводі вчителів, які йдуть позаду всього класу та обов’язково беруть із собою класний журнал, організовано пересуваються до виходів. За задумом навчань, після загального збору у дворі школи, вишикувавшись та провівши перекличку, стало відомо, що один з учнів залишився у класі, який вже охоплений полум’ям.

Пожежний підрозділ, що в цей час уже прибув до місця виклику, направляє ланку в апаратах захисту органів дихання для проведення розвідки та пошуку дитини.

1432041752_img_0569

Як зазначається, після проведення пошукових робіт учня 8 класу було врятовано та передано класному керівникові. Далі, на подвір’ї школи, рятувальники детально розповіли дітям правила користування первинними засобами пожежогасіння та наочно продемонстрували як гасити невелику пожежу. Останнім етапом заходу стало проведення для учнів 9-11 класів лекції щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, в природних екосистемах, в місцях масового перебування людей.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.