Ірпінський регіон – регіон інновацій!

11 серпня в інформаційному агентстві “Інтерфакс-Україна” презентували Стратегічний план економічного розвитку Ірпінського регіону Київської області до 2020 року, який передбачає перетворення Ірпеня на місто здоров’я.

Стратегію представили міський голова Ірпеня Володимир Карплюк, заступник голови з гуманітарних питань Анастасія Попсуй, експерт зі стратегічного планування Наталія Бойко та виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Гаррі Мартін.

За словами міського голови Володимира Карплюка, потреба у розробці нової Стратегії викликана  як зовнішніми, так і внутрішніми факторами. З одного боку, цього вимагають сучасні світові тенденції  і зміна соціально-економічної ситуації в Україні, а з іншого – кардинальні зміни, що відбулися в Ірпені за останні дев’ять місяців.

“Сьогодні в Ірпені  відбуваються масштабні перетворення, яких місто не бачило за всі двадцять років незалежності нашої держави. Упорядковуються парки і сквери, зводяться дитячі садочки, будуються ігрові майданчики і спортивні комплекси, прокладаються нові дороги і тротуари, відновлюються заклади культури і охорони здоров’я. І все це – попри економічну кризу і соціально-політичні проблеми у державі, і лише завдяки  рішучій боротьбі зі старими корупційними схемами”, –  зазначив Володимир Карплюк.

В основу Стратегії покладені головні особливості регіону: близькість до столиці, багаті рекреаційні ресурси, висока народжуваність, інтелектуальний потенціал, зростання кількості молодих сімей. І головне – думки місцевих мешканців.

“Проведене нами соціологічне опитування показало, що жителі Ірпеня хочуть жити в зеленому місті, прагнуть збереження рекреаційних зон, якими багато років славився Ірпінь”, – зазначив міський голова.

Нова місія визначає Ірпінь як місто здоров’я, а Ірпінський регіон як регіон інноваційної освіти, якісного лікування та здорового способу життя. Стратегічний план складається з чотирьох розділів: здорове суспільство; розвиток екологічно дружнього бізнесу; безпечне, комфортне та енергоефективне місто; місто-екополіс туризму, відпочинку та розваг. У кожному розділі передбачені конкретні проекти для досягнення цілей. Серед них –  ті, які вже реалізуються (реконструкція дитячої лікарні, будівництво стадіону), і ті, що будуть реалізовуватися – розширення мережі медичних закладів, будівництво водоочисних споруд і мистецького центру, запуск басейну, розвиток медичного туризму тощо.

Загальний методологічний та організаційний супровід проекту здійснювала Наталія Бойко – спеціаліст Центру сприяння розвитку міст Асоціації міст України. За словами Наталії Бойко, Стратегія Ірпеня є унікальною.  В Україні не існує більше  міст, які б орієнтувалися на розвиток рекреації, медичної галузі і туризму.

“Наша амбітна мета – жити у здоровому європейському місті. Ми твердо віримо, що наше потужне прагнення до нового життя і самовдосконалення зможе протистояти усім негативним проявам сучасної цивілізації, і в Ірпені – місті здоров’я –  зростатиме нове покоління самодостатніх людей, здатних змінювати країну”, – додав Володимир Карплюк.

Джерело: http://espreso.tv/news/2015/08/11/irpin_stane_mistom_zdorovya

Bookmark the permalink.

Comments are closed.