Ірпінські рятувальники поїхали до Німеччини обмінюватись досвідом

Представники державної пожежно-рятувальної частини № 36 міста Ірпеня, представники міської ради та спілки ветеранів АТО поїхали до Німеччини  обмінюватись досвідом і проводити спільні навчання рятувальників. Про це повідомив Володимир Карплюк на своїй публічній сторінці у соцмережі.  

“Цього тижня розпочалася друга частина міжнародного проекту міст-побратимів Ірпінь і Борна “Допомагаємо один одному – спільно рятуємо людей, зберігаємо життя”, який здійснюється за підтримки німецької грантодавчої організації Engagement Global. У рамках цього проекту відбувається обмін досвідом і спільні навчання рятувальників наших міст-побратимів”, – розповів Карплюк.

Як відомо, перша навчальна поїздка ірпінців до Німеччини відбулася у червні цього року. А зараз до Борни поїхала друга група. У її складі – представники державної пожежно-рятувальної частини № 36 міста Ірпеня, представники міської ради та спілки ветеранів АТО. Ірпінські рятувальники вже ознайомилися з тим, як працюють їхні колеги у місті Лейпциг, як діють там центральна пожежна частина, центральний диспетчерський пункт, пожежна частина “Західна варта”. Побували на навчально-тренувальних викликах і побачили, як організована протипожежна безпека в німецьких школах. 

За словами Володимира Карплюка, наступний етап проекту заплановано на вересень, в рамках якого рятувальники з Борни завітають до Ірпеня. “Переконаний, що такі навчання допоможуть забезпечити надійний протипожежний захист наших міських об’єктів і врятувати найголовнішу цінність – людське життя. Щиро дякую меру Борни Сімоні Людтке за участь в організації такого проекту”, – зазначив Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.