Ірпінські податківці розповіли про нововведення щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами

У приміщенні Ірпінського управління ГУ ДПС у Київській області 29 січня 2020 року начальник управління Людмила Ступак  провела круглий стіл з питань детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами. Захід відбувся за участі спеціалістів  Управління праці та соціального захисту населення Ірпінської міської ради, фахівців Управління обслуговування громадян ГУ ПФ у Київській області та представників ГО “Підприємці Приірпіння”.

Розпочинаючи засідання Керівник податкового органу Людмила Ступак проінформувала присутніх щодо виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 “Про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами”.

Представники цих структур під час першого етапу кампанії до 31 січня 2020 року сфокусують свої зусилля на роз’яснювальній роботі з суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, готельних послуг та організації харчування. Під час таких заходів роботодавцям розповідатимуть про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Після роз’яснювальних заходів працівниками контролюючих органів будуть проводитися перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання законодавства про працю. У разі виявлення порушень роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів, передбачених законодавством за такі порушення.

Посадовці обговорили практичні аспекти здійснення заходів щодо легалізації трудових відносин, зокрема шляхом безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності.

Джерело: Ірпінська міська рада

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram! 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.