Ірпінські комунальники готові до погіршення погодних умов

Уже з наступного тижня на Київщині обіцяють справжню зиму. Працівники КП «Управління житлово-комунального господарства “Ірпінь”» – у повній бойовій готовності, оскільки готуються до снігу й льоду заздалегідь. В арсеналі комунальників – піскорозкидувачі з піщано-сольовою сумішшю, трактори для прибирання снігу на дорогах та ручна техніка для очистки тротуарів.

Дмитро Сухомлин, заступник директора КП «УЖКГ “Ірпінь”» із питань благоустрою міста:
«Ми підготували до цього всю снігоприбиральну та очисну техніку. У нас у наявності є 4 машини-піскорозкидачі, 7 тракторів і 8 ручних механізмів, які прибирають тротуари по місту».

Більшість цієї техніки придбана за останні 5 років. Майже вся вона багатофункціональна. Наприклад, ця, на перший погляд, звичайна вантажівка – справжній трансформер. Улітку за допомогою неї поливають газони, а зараз це – піскорозкидувач. А ось ручна машинка для очистки тротуарів. На ній можна змінювати насадки: в залежності від товщини снігу може бути щітка або ж ротор.

Євгеній Вуйчак, майстер дорожньо-екплуатаційної дільниці КП «УЖКГ “Ірпінь”»:
«Якщо покриття снігу невелике, то використовуємо щітки. Якщо випало більше 5–10 сантиметрів снігу – використовуємо ротори».

Цього року комунальники власноруч заготували 3,5 тисячі тонн піщано-сольової суміші. Цього достатньо, щоб усю зиму посипати дороги та тротуари всієї Ірпінської територіальної громади. Завчасно складають і графік чергувань, бо коли місто накриває снігова стихія, доводиться працювати і вдень, і вночі.

Дмитро Сухомлин:
«У нас є графіки роботи відповідальних чергових, які чергують цілодобово. Але всі мають розуміти, що місто дуже велике, і одночасно все прибрати нереально. Тому ми, як правило, починаємо з центральних вулиць, де автобусні маршрути, і потім переходимо на другорядні вулиці».

Разом із тим комунальники нагадують: господарі приватних садиб та підприємці повинні самостійно прибирати від снігу території біля своїх будинків, кафе, магазинів, офісів.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.