Ірпінська мрійниця із 11-го класу написала й видала книгу власним коштом

25 жовтня в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відбулася презентація книги Анни Захаренко “Частоты Вселенной, или заметки мечтательницы”. Авторка навчається в 11-му класі Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з вивченням іноземних мов імені Заріфи Алієвої. Книга, незважаючи на юний вік письменниці, наповнена філософськими роздумами про Всесвіт, буття, проблеми людських взаємин.

Улюблені поети Анни Захаренко – Редьярд Кіплінг і Катерина Матвеєва, яка закінчила школу № 12 дещо раніше. Сама Аня ще не вирішила, який фах обере. Її симпатії коливаються між медициною і філологією.

Поради Анні надав відомий поет, заслужений діяч мистецтв України, лауреат літературних премій і лікар  Леонід Закордонець. Високо оцінили творчість школярки голова Ірпінської організації Товариства Червоного Хреста Валентина Забарило, ірпінські поетеси, учасниці літературної студії “Дебют” Людмила Хорошева і Вікторія Козак та інші.

Зокрема, були побажання Анні писати українською мовою. Захаренко пояснила, що вона двомовна і планує наступну книгу видати українською мовою. В її  доробку є твори й українською мовою. 

Учасників презентації цікавило, звідки школярка взяла гроші на видання гарно оформленої книги. Батьки дали? Але батько сказав, що Анна видала книгу власним коштом. Вона змалку складала гроші на видання книги. Особливо допомогла стипендія Ірпінського міського голови. Таким чином, завдяки Володимиру Карплюку учениця 11-го класу вже має власну книгу.

Анатолій Зборовський,

директор Історико-краєзнавчого музею

Bookmark the permalink.

Comments are closed.