В Ірпені відбувся майстер-клас з надання першої медичної допомоги

Головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський провів для всіх охочих тренінг із надання першої допомоги при дорожньо-транспортних пригодах. 

Заняття пройшло на паркувальному майданчику біля стадіону “Чемпіон”. Слухачами були в. о. Ірпінського міського голови – секретар міськради Андрій Літвинов, ініціатор тренінгу, голова Ради учасників АТО Антон Головенко, керівник “Муніципальної варти” Микола Ковальчук та його колеги.

Під час навчання Андрій Літвинов зіграв роль потерпілого.

“Присутні дізналися, як надати першу медичну допомогу, що має бути в аптечці, яка послідовність дій, якщо ви побачили аварію і хочете допомогти. Дуже корисні знання”, – зазначив Андрій Літвінов на своїй сторінці у Facebook.

Він висловив подяку Андрію Левківському та попросив його скласти й оприлюднити перелік найнеобхіднішого, що має бути в автомобільній аптечці, так як на його думку  мінімального офіційного переліку  недостатньо і можливо це збереже комусь життя.

“А ви знали, що штучне дихання можна робити через ніс? А про те, як правильно накладати джгут на шию? А про те, коли краще взагалі не підходити до потерпілого? Це все ми сьогодні обговорювали… Особисто я дізнався багато цікавого і при необхідності буду почувати себе більш впевнено”, – поділився враженнями голова Ради учасників АТО.

“Сподіваємось на цьому не зупинятись, багато ще лишилось поза обговоренням, тож ми з колегами готові поділитись своїм досвідом та допомогти людям”, – зазначається в дописі міського центру первинної медико-санітарної допомоги, опублікованому на його сторінці у фейсбуці після тренінгу.

Нагадаємо, головний лікар Андрій Левківський 8 років пропрацював реаніматологом-анестезіологом в реанімації. Тому як ніхто знає особливості дій при допомозі в таких обставинах. Також Андрій Євгенійович сам є водієм з немалим стажем і має великий досвід надання допомоги у самих різних життєвих ситуаціях.

Джерело: https://itvua.tv/news/14964/?fbclid=IwAR1GExcKKEhvJDjerboFFQ6jwGWeNiD_iYNzmPrwEtYkm13SnK3UsOk9Uho .

Bookmark the permalink.

Comments are closed.