Ірпінська міська рада закликала Президента присвоїти звання Героя України Ільгару Багірову

imgonline-com-ua-BigPicture-xUiSHSwEkIucXPXO-1536x1020

Ірпінська міська рада вирішила звернутися до Президента України з проханням присвоїти звання Героя України Ільгару Багірову, який 7 років тому загинув у зоні АТО. Це рішення підтримали 33 депутати на сьогоднішній сесії ради, повідомляє Інформаційне агентство ITV.

«Порушуємо клопотання про нагородження і просимо Вас підтримати наше подання щодо державної нагороди та звання “Герой України” (посмертно) за заслуги: особисту мужність і героїзм, виявлені під час виконання військового і службового обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя», – йдеться у зверненні до глави держави.

Виступаючи перед голосуванням, депутат від партії «Нові Обличчя», учасник АТО Антон Головенко зазначив, що це звернення є спільною ініціативою ветеранського руху Ірпеня, міського голови та родин загиблих воїнів.

«Ми звертаємося до Президента України з ініціативою стосовно присвоєння почесного звання Героя України нашому земляку Ільгару Багірову (позивний “Балу”), адже всім відомо, що Ільгар не просто загинув – він загинув героїчно, він знищив ворога ціною власного життя. Тож прошу всіх колег доєднатися до цього звернення. Дуже сподіваємося, що Президент відгукнеться на наше прохання, адже цей приклад героїзму повинен бути не тільки для ірпінців, а й для всієї України», – сказав Головенко.

Міський голова Олександр Маркушин висловив подяку керівнику Ірпінської організації Української спілки ветеранів Афганістану Ігорю Панасюку, який також підтримав цю ініціативу.

«Далі ми максимально будемо лобіювати, щоб Ільгару Багірову було присвоєне звання Героя України», – додав мер.

Нагадаємо, Ільгар Багіров був кадровим військовим, служив у Гостомельській бригаді зв’язку. У 2002 р. звільнився в запас, проте в березні 2014 р. повернувся в армію. Брав участь у бойових діях у складі 11-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь», був командиром блокпоста на трасі, що зв’язує Ростов-на-Дону з Дебальцевим. 30 вересня 2014 р. капітан Багіров загинув під час проведення розвідки мід Дебальцевим і Фащівкою. Був похований на місці бою. 27 листопада його перепоховали на Ірпінському кладовищі. На початку 2015 р. Ільгар Багіров був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. В Ірпені його іменем назвали вулицю.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.