Ірпінець представив Україну на художньому пленері в Литві

Вперше у рамках співпраці з Алітуським районом Литви делегація Ірпеня взяла участь у міжнародному художньому пленері “Мальовнича Литва”. Про це повідомив ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

Єдиним представником України був художник з Ірпеня Віктор Медведєв. Поруч з ним на пленері працювали майстри з Білорусії, Литви, Латвії, Польщі. Художники створили по чотири картини. Три з них залишилися організаторам заходу.

“Приємно, що роботи нашого земляка високо оцінили колеги і творча інтелігенція Литви. Віктор Медведєв знаний художник не лише в Україні, але й за кордоном. Його твори є у музейних і приватних колекціях України, Італії, Франції, Німеччини, США, Новій Зеландії, Польщі, Угорщини, Болгарії. Виставляти свої роботи почав із 1987 р. Брав участь у понад 100 виставках в Україні та за її межами. Серед них – 30 персональних. Уже понад три роки Віктор Медведєв мешкає в Ірпені”, – зазначив мер.

Завдяки візиту до Литви представники Ірпеня отримати реальний досвід у проведенні схожих мистецьких заходів. “Для нас це важливо, адже уже менш як за місяць у нашому місті пройде перший художній пленер “Намальований Ірпінь”, – нагадав Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.