Ірпінь відвідали мери із США (відео)

У межах офіційного візиту в Україну Ірпінь відвідала делегація мерівіз американського штату Юта, що знаходиться майже за 10 тисяч кілометрів від України. Гості самі ініціювали цей візит.

Шон Мілн, мер міста Бер-Рівер (США)

«Ми тут, щоб допомогти Україні з відбудовою, і щоб краще зрозуміти характер ситуації у війні. Ми в Україні вже кілька днів і вже зустрічалися із певними військовими та бізнес-лідерами країни у Києві. Це дуже обнадійливо бачити, як швидко громади відбудовуються, відштовхують і дають опір окупантам», –  зазначив мер американського міста Бер-Рівер.

Американці побували на вулиці 10-та лінія, яка ще кілька місяців тому була найбільш зруйнованою у місті, а зараз активно відновлюється. Делегацію супроводжували керуючий справами виконкому ірпінської міськради Дмитро Негреша, голова Бучанської райдержадміністрації Данило Мавлянов і директорка організації «August Mission Ukraine» Вікторія Тарасюк.

Вікторія Тарасюк, директорка організації «Аugust Mission Ukraine»:

«Це не короткотривала наша співпраця, будуємо стосунки на майбутнє. Вся ініціатива йде від штату Юта».

Разом із мерами завітали також американські бізнесмени. З міським головою Ірпеня Олександром Маркушиним вони обговорили можливості майбутньої співпраці. Зокрема, мова йшла про майбутній технопарк в Ірпені.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Зараз розробляємо проєкт і в наступному році завершимо його розробляти. Це – великий технопарк, який знаходиться на території нашої громади. Треба буде зробити план, запропонувати, вам дасться земля і ви будете відкривати бізнес».

Така пропозиція не залишила байдужим Роберта Керролла, операційного директора компанії «47G», яка займається аерокосмічною діяльністю.

Роберт Керролл, головний операційний директор компанії «47G»:

«Ми маємо вже певні домовленості із Міністром інфраструктури  України щодо співпраці у сфері бізнесу. Подумаємо, чи зможемо приймати участь і в житті Ірпеня», — сказав Роберт Керролл.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.