Ірпінь відвідала делегація з Бразилії

Ірпінь вперше відвідали представники політичних, громадських, релігійних та академічних спільнот Бразилії. Вони приїхали, щоб на власні очі побачити українську боротьбу, наслідки жорстокості російського вторгнення та активну відбудову міста в умовах війни. Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Зокрема, до міста завітали Моніка Содре — виконавча директорка Мережі політичних дій для сталого розвитку; Марія Лаура Канінеу — директорка бразильського відділу у департаменті Північної та Південної Америки; Роберто Ваак — член правління Marfrig (другий за величиною виробник яловичини у світі) та Wise Plastics (найбільша компанія з переробки пластику в Бразилії); Марина Слєссаренко Баррето — дослідниця Центру права та демократії Бразильського центру аналізу та планування та Центру аналізу свободи та авторитаризму; Едуардо Карвальо — бразильський куратор і культурний менеджер,  який є власником компанії Outra Onda Conteudo; Ізабелла Тейшейра — почесна попечителька Бразильського центру міжнародних відносин.

«Разом з поважними гостями оглянули «цвинтар» знищених автомобілів. Спалені вщент, пошматовані кулями та осколками автівки нагадують про страшні події, які відбувались тут у лютому-березні 2022 року. Розповів, як власники автомобілів зі своїми сімʼями намагались виїхати з міста, проте через обстріли російських військових їм не вдалось це зробити», — розповів Кравчук.

Photo 2024 02 03 21 02 27

Делегація з Бразилії також оглянула зруйнований Романівський міст, а поряд з ним  абсолютно новий збудований міст.

«Розповів гостям про те, як вдалось утримати місто і не пропустити ворога до столиці України — міста Києва, хід відновлення обʼєктів критичної, соціальної та житлової інфраструктури, а також про проблеми розмінування територій після деокупації міста.  Щиро дякую поважним гостям за візит та увагу до історії міста-героя Ірпеня! Сподіваємося на плідну співпрацю між Бразилією та Україною!», — додав Андрій Кравчук.

Photo 2024 02 03 21 02 21

Нагадаємо, цими вихідними голова ОБСЄ, міністр закордонних та європейських справ торгівлі Мальти Ієн Борг відвідав Бородянку, Бучу та Гостомель.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.