Ірпінь і Ворзель: Come together

на БКЗ

“По факту на сьогодні Ворзель є з Ірпенем”. Про це заявив міський голова Ірпеня Володимир Карплюк в інтерв’ю газеті “Ірпінський вісник”.

За словами мера, територіальна громада Ірпеня є сьогодні настільки сильною і потужною, що всі навколо повинні бути зацікавлені розвиватися з Ірпенем. Ось три причини:

1. Інфраструктурно ще з радянських часів Ірпінь потужне місто. Ми маємо масу інфраструктурних об’єктів, таких як Ірпіньводоканал, НУДПСУ, суд, міліція, лікарня, поліклініки – доросла та дитяча, казначейство, пенсійний фонд, Центр соціального захисту… Будь- яка громада повинна розуміти, що це – сотні мільйонів коштів, а може і мільярди для того, щоб таку інфраструктуру створити.

2. Ірпінь – одне з чотирьох міст області, яке не є дотаційним, а, навпаки, здійснює реверсну дотацію, тобто заробляє для себе та ще й допомагає державі. А це говорить про нормальний економічний стан у місті.

3. Наразі Ірпінь – єдине місто, яке має надзвичайно масштабне, вигідне транспортне сполучення з Києвом – ми маємо 4 дороги: через Стоянку (трасу, яку ми відкрили в кінці року), Романівку, Дмитрівку. І залізничне сполучення. Будь-хто вам скаже, наскільки це важливо – мати таке сполучення з мегаполісом, із його можливостями, які має Київ.

“Про Ірпінь говорять цифри. Сьогодні в місті є ресурс для розвитку як його, так і селищ, і нам потрібна лише політична воля та бажання рухатися далі разом. Ми робимо все, щоб і гостомельці, і ворзельці бачили, що в Ірпені з’явилося нове керівництво, яке робить реальні справи, яке за рік зробило те, що не робилося десятки років. Повірте мені, це все можна робити і в селищах! Тільки потрібна політична воля і бажання співпрацювати. У цій ситуації, навпаки, громади, керівники цих громад, які хочуть кращого для своїх населених пунктів, повинні шукати шлях до Ірпеня, щоб Ірпінь хотів і мав змогу об’єднуватися з такими громадами і, найголовніше, брати зобов’язання з розвитку цих громад. Бо об’єднання – це перш за все відповідальність за їх розвиток. Якщо ми об’єднуємося з Рубежівкою, то це означає, що через рік у мене повинна боліти голова, як вона розвивається, які садочки, дороги повинні там будуватися. Ми, об’єднуючись з Коцюбинським і Рубежівкою, підписували такі пункти як акт про наміри. Ірпінь обіцяв: об’єднавшись, ми зробимо це, і це, і це. Кожен населений пункт повинен підписувати акт про наміри. Можна пообіцяти багато, а зробити не дуже . Наразі, оскільки за зміни до Конституції у другому читанні ще не проголосовано, і невідомо коли вони будуть, то та територіальна реформа, про яку йшла мова, трохи уповільниться. І дуже велика ймовірність, що наші громади ще довгий період будуть жити так, як живуть зараз”, – каже мер.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.