Ірпінь чекає грандіозного перевтілення

Представники понад 28 проектних організацій зустрілися в міськраді Ірпеня для обговорення концепції будівництва інфраструктурних об’єктів міста.

Після короткої наради, заступник міського голови Дмитро Христюк, депутат Ірпінської міської ради Максим Плешко спільно з представниками міської адміністрації провели екскурсію, на якій озвучили побажання до майбутніх проектів.

jjjjj

До кінця року на ірпінців чекають зміни центральної частини міста: від вокзальної площі до парку Перемоги. «Центральна площа міста, повинна бути по-європейськи красивою і зручною, при цьому з чітким зонуванням», – підкреслив Дмитро Христюк.

jjjjjjjРеконструкція парку Перемоги бажана зі спортивним спрямуванням з урахуванням інтересів містян. Парк великий, у ньому необхідно виділити спортивну зону, каток – вимку і влітку – ролердром.

«Площа парку сягає понад 6 гектарів, на яких ростуть сосни. Важливо їх зберегти», – підкреслив Максим Плешко. На його думку, розвиток Ірпеня повинен відповідати концепції міста – Ірпінь – місто здоров’я.

Не виняток і цей рік. Крім озвучених проектів, конкретних завдань поставлено багато. Сквери «Покровський» і «Героїв» порівняно не великі, вони повинні залишатися зеленими зонами відпочинку.

Багато уваги проектантів було зосереджено на майбутній набережній. Вона буде довжиною понад кілометр і з’єднуватиме дві водойми у районі СМУ. Для відпочинку і занять спортом буде аквапарк.

Проектанти задавали багато технічних та організаційних питань, найактуальніше – бюджет і терміни. Дмитро Христюк пояснив, що проекти повинні бути економічно обґрунтованими і переважно соціальними. Подати концепції проектів визначили у двотижневий термін, а будівельні роботи –завершити до Дня міста, який відзначаємо у вересні.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.