Дедалі частіше жертвами стають автомобілі

Напевно вже у кожного ірпінця є знайомий, який став жертвою пограбуваня за останній рік – півтора. Звичайно це обумовлено нелегкою ситуацією в країні.

Дивуватися доводиться мало не щодня. Вкрали велосипед прямо з подвіря, сумку або гаманець, це тепер типові історії. Куди серйозніше пограбування гаражів, квартир, приватних будинків. У Стоянці та Романівці ситуація особливо нелегка. Ці два мікрорайони б’ють рекорди у скоєнні злочину. Також лідером був і залишається район Ірпеня БЦЗ, за три місяці обікрали вісім квартир.

І якщо деякі мешканці Ірпеня почали шукати можливості убезпечити своє помешкання, то водії автотраспору лише починають зіштовхуватись із «чисткою» своїх чотірьох-колісних.

1414052941_ugon

Почали відкривати автомобілі залишені у паркувальній зоні біля супермаркетів. Злочинці знімають з сигналізації автомобіль, забирають майно та знову ставлять на сигналізацію. Власник виявляє крадіжку, зазвичай, уже вдома.

Не вийнятком став власник залізного коня Кирил, який приїхав по продукти до спермаркету «Фуршет». На щастя крадіжка обернулась для нього не великою фінансовою втратою, забрали лише мішок із кормом для собак. «Більш прикро усвідомлювати, що у моїй машині хтось побував», – розповідає Кирил.

Можливо чимось міг допомогти відеозапис злочину, якби у супермаркету були зовнішнішні камери спостереження. Проте знаємо напевно, ці взломи біля «Фуршету» відбуваються не вперше, імовірно злочинці інформовані про відсутність будь-яких заходів безпеки на паркувальному майданчику.

1416049939_725821ef4dbf632eaa2b08f6a56788bd

Тож радимо водіям залишати свої автомобілі хоча б у полі зору камер спстережень де ймовірніше вони знаходяться. Зазначимо, що на 2016 рік у бюджет Ірпеня закладено 1,4 мільйони гривень на облаштуння місто цими приладами.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.