Інтеграція України до ЄС: думка ірпінських науковців

 

Вступ України до Європейського Союзу викликає чимало розмов у суспільстві. Більшість українців позитивно ставляться до цього, зважаючи на його переваги. Та можливі негативні наслідки для нашої держави як члена ЄС хвилюють жителів України.

Саме це і стало головним питанням І Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених та студентів «Інтеграція України до Європейського Союзу. Проблеми та перспективи здійснення реформ очима молодих науковців», яка відбулася 8-9 квітня в Університеті ДФС України.

Speaker at Business Conference and Presentation. Audience at the conference hall.

Speaker at Business Conference and Presentation. Audience at the conference hall.

З привітальним словом до присутніх звернулися заступник начальника факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції В’ячеслав Некрасов; директор навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи Михайло Кужелєв; начальник кафедри адміністративного права і процесу та митної безпеки Олена Рябченко; депутат Ірпінської міської ради і політтехнолог Максим Плешко.

У пленарному засіданні та п’яти секціях до обговорення проблемних питань щодо переваг та недоліків вступу України до Європи долучилися науковці з усієї України. Завітали на конференцію й гості з Німеччини: податковий консультант, адвокат Филип Бокс та член Спілки податкових консультантів ТОВ «Albers» Берхард Каппер та адвокат (в тому числі і Страсбурзького суду) Давид Шнайдер.

10-conference

В Університеті державної фіскальної служби України молоді науковці у своїх дослідженнях надають пропозиції щодо осмислення реформи публічного адміністрування із врахуванням зарубіжного досвіду й потенціал його запровадження в Україні. Так, одна з найгостріших проблем — сучасне державотворення. Тому постає потреба в якісному оновленні законодавства, реформуванні державного управління та внесенні змін до системи виконавчих органів.

У результаті проведеної конференції науковці та практики дійшли висновку, що варіантом виходу із нинішньої ситуації стане скорочення адміністративного апарату й коштів на його утримання та осучаснення системи професійної підготовки державних службовців. Також акцентовано на залученні на держслужбу громадських активістів та бізнесменів. Важливим залишається запровадження інформаційних технологій «Електронний державний службовець» і «Національна база даних електронних особових справ державних службовців». Крім того, необхідна прозорість процедури прийняття державними органами рішень, забезпечення участі громадян у процесі їх підготовки.

Як ми повідомляли раніше, в місті проходять реформи, завдяки яким Ірпінь стає на крок ближче до стандартів європейського міста: будуються парки, стадіони, триває ремонт доріг, насаджуються нові дерева. При цьому представники місцевої влади активно запозичують досвід Європи.

Уже зараз Ірпінь готовий показати приклад для усіх невеликих містечок. Головне – не опускати рук і працювати!

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.