єВідновлення: депутати Ірпінської міськради звернулися до Кабміну, щоб збільшити коефіцієнт вартості житла в Ірпені

Мешканці Ірпеня почали скаржитися на несправедливий коефіцієнт вартості житла в місті. Цей коефіцієнт використовують під час розрахунку компенсації за зруйноване житло. Але за суму, яка виходить у ірпінців, купити щось в Ірпені неможливо. Сьогодні, 21 серпня, на позачерговій сесії Ірпінської міської ради депутат Андрій Літвинов ініціював звернення до Кабінету Міністрів України із проханням врегулювати це питання.

«До мене почали приходити люди на прийом з питанням, що вони рахують по формулі компенсацій, і у них виходить дуже маленька вартість квадратного метра компенсації. Виходячи з цієї маленької вартості, вони не зможуть купити квартиру в Ірпені. Можливо, це буде в Київській області, але не в Ірпені. Тому що в Ірпені вища вартість квадратного метра — 1000 доларів, може бути й вища. І стосується мій запит того, щоб це було врегульовано. Тому що наші мешканці і так багато настраждалися. Вони хочуть жити саме в місті-герої Ірпені, а не в якому іншому місті, тому що це їхнє улюблене місто», — зазначив Андрій Літвинов.

Депутат запропонував розробити коефіцієнти не тільки по Київській області загалом, а деталізувати їх по різних містах, зокрема, й по Ірпеню. Колеги підтримали його ініціативу.

Нагадаємо, 1 серпня у Дії запрацювала подача заявок на компенсацію за знищене житло. А на минулому тижні в Ірпінській громаді почала працювати комісія, яка розглядатиме вже подані заявки.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.