Директорам ірпінських шкіл провели виїзний семінар у Карпатах

З 7 по 11 серпня відбувся виїзний освітній семінар для директорів закладів загальної середньої освіти Ірпінської громади. У семінарі взяли участь лавреати цьогорічного відзначення кращих керівників учбових закладів громади “Освітній Олімп”. Поїздка стала можливою завдяки підтримці Товариства “ВІДВАЖНИХ”. Про це повідомила заступниця Ірпінського міського голови Юлія Устич.

Ірпінські освітяни поєднали під час виїзного семінару роботу та відпочинок. Окрім обговорення cтратегії розвитку освіти Ірпінської громади, вони відправилися в незабутню етномандрівку перлиною Карпат — Гуцульщиною. Учасники семінару здійснили екскурсію  маршрутом «Народні майстри Космача», взяли участь у майстер-класах з писанкарства та виготовлення сирних коників, відвідали Яворів, який по праву називають столицею гуцульського ліжникарства, де стали учасниками майстер-класу з виготовлення карпатського ліжника, побували у  форелевому господарстві та в музеї-майстерні гуцульського бондарства, у гуцульській столиці — Верховині.

Пізнавальною та цікавою видалася автобусна екскурсія шляхами  Великого Каменяра — «Верховинські стежки Івана Франка». Про етнографічні тонкощі карпатського краю мандрівники дізналися в музеї старожитностей Гуцульщини та в музеї «Хата-Граджа», де проводилися зйомки всесвітньовідомого художнього фільму «Тіні забутих предків». 

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці XVII століття освітяни доторкнулися до духовних святинь. Родзинкою подорожі стала екскурсія до музею гуцульської магії та екскурсія «Полонина перці», а споглядання водоспаду «Пробій» було незабутньою миттєвістю — релаксом цього дивовижного етнотуру.

Карпати, гори, Гуцульщина, традиції… Це ВСЕ наше, УКРАЇНСЬКЕ… нажаль маловідоме, але таке рідне і близьке, яке ми повинні знати, захищати, примножувати та передавати наступним поколінням.

Від імені ірпінських освітня Юлія Устич подякувала СЕО Володимиру Карплюку за підтримку, розуміння, співпрацю та сприяння у розвитку системи освіти нашої громади, за можливість  віднайти для педагогів  джерела «поповнення заряду», зберегти свій ресурс та бути готовими «підзарядити» тих, хто найбільше цього потребує.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.