Гроші, що мали б зігріти Коцюбинське уже пішли Нафтогазу: коли чекати селищу тепла?

Сьогодні довгоочікувані кошти, які мали припинити холодну кризу в Коцюбинському після двотижневої процедури погоджень перераховані на рахунки НАК «Нафтогаз Україна». Уже в понеділок-вівторок головний теплопостачальник селища – компанія «УкрОпт «МайстерЕнерго» отримає номінації на газ і в селищі нарешті мало б з’явитися тепло. Але зараз, коли з ініціативи селищного голови Ольги Матюшиної котельні арештовані, а температура повітря з кожним днем опускається все нижче питання тепла в Коцюбинському загострилося ще більше.

 

Нагадаємо, що Ірпінська міська рада виділила 1,7 млн. гривень для погашення заборгованості через різницю у тарифах компанії «МайстерЕнерго» перед Нафтогазом. Ще 1 млн. гривень Ірпінь перерахував як аванс на опалення комунальних установ, що перебувають на балансі ІМР. Саме цю суму – 2,7 млн. грн всі називали єдиним «рятувальним кругом» для Коцюбинського.

 

30 жовтня селищна голова Ольга Матюшина особисто зверталася за допомогою до Ірпінського міського голови Володимира Карплюка: «Для уникнення техногенної катастрофи та соціальної нестабільності в селищі Коцюбиському прошу ініціювати перед Ірпінською міською радою виділення поворотної фінансової допомоги».

 

 

Однак зараз, коли кошти виділені і уже перераховані Нафтогазу питання про тепло у Коцюбинському загострилося ще більше. Адже ухвалою Шевченківського суду від 13 листопада на прохання прокуратури котельні арештовані і передані на зберігання УЖКГ «Біличі». 14 листопада Ольга Матюшина особисто контролювала як представники «МайстерЕнерго» звільняють приміщення котелень і обіцяла, що вже «завтра буде тепло». Більше того, котельні сьогодні охороняють озброєні люди.

 

Як повідомив кореспондентам представник компанії «МайстерЕнерго», договір з Нафтогазом укладали вони, номінації будуть нараховані саме «МайстерЕнерго, а не просто котельням. Надавати споживачам тепло УЖКГ «Біличі» права не має. Якби не ухвала суду, на початку наступного тижня Коцюбинське вже б повністю було в теплі.

 

Тож відповіді на те, як тепер вийти із ситуації, що склалася, та коли мешканцям Коцюбинського чекати тепла – сьогодні не знає ніхто.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.