Громада Коцюбинського виграла суд за приміщення під дитсадок

Сьогодні апеляційний суд Київської області відмовив у клопотанні позивача, який претендував на нежиле приміщення за адресою вул. Пономарьова, 2/2 у Коцюбинському і залишив нерухомість у власності селищної громади. Про це нашим кореспондентам повідомив учасник процесу та депутат Коцюбинської селищної ради Богдан Слюсаренко.

0_8e0d6_478c3a2e_orig

«Позивачеві було відмовлено на підставі того, що він надав документи на нерухомість з інвентаризаційним номером у техпаспорті 238, а у нас документи з номером 220. Суддя пояснила, що це зовсім інше приміщення і не може бути предметом позову», – зазначає Слюсаренко.

Нагадаємо, що 22 жовтня 2015 р. Ірпінський міський суд передав у власність територіальної громади Коцюбинського нежитлове приміщення, що по вул. Пономарьова, 2/2. Технічний паспорт на цю нерухомість Коцюбинська селищна рада змогла отримати тільки нещодавно. Депутатам довелося звертатися у БТІ повторно і виготовляти дублікат технічного паспорта, адже перший примірник присвоїла Ольга Матюшина і досі не повернула ані в селищну раду, ані правоохоронцям.

Після того, як громада Коцюбинського отримала право власності, раптово з’явився наче б то господар приміщення і подав клопотання до обласного суду. Зараз, коли суд відмовив позивачеві, він має право протягом 20 днів подати апеляцію до Вищого адміністративного суду.

Ініціатори повернення проблемного приміщення громаді – депутати Коцюбинської селищної ради Богдан Слюсаренко, Олексій Олійник та Іван Лизун –думають, що апеляція все-таки буде, тому слід почекати ще 3 тижні, щоб остаточно затвердити право власності, яке має селищна рада.

«У цьому приміщені обов’язково буде дошкільний заклад, як і колись планувалося. З цього приводу неодмінно будуть проведені громадські обговорення і коцюбинці самі вирішать, у якому вигляді хочуть бачити це приміщення. Але те, що воно буде для дітей, це 100%», – заявив депутат селищної ради Олексій Олійник.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.