Другий корпус дитсадка у Михайлівці-Рубежівці відкриють наступного року

Уже наступного року питання черги в дитсадок у Михайлівці-Рубежівці буде закрито  до 1 вересня тут планують відкрити другий корпус садочка «Червона Шапочка». Зведення самої двоповерхової будівлі та зовнішні роботи вже повністю завершено.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми ставили завдання підряднику, щоби до кінця осені він зробив фасадну групу, утеплення садочка (він це зробив – ми можемо зараз подивитися) і підключив опалення на зиму, щоб можна було взимку робити всі внутрішньо-оздоблювальні роботи».

Будувати цей корпус почали ще у 2019-му. Тоді Михайлівка-Рубежівка була в складі Києво-Святошинського району. Це був спільний проєкт села, району та області. Але вчасно завершити його не вийшло.

Андрій Помазан, колишній Михайлівсько-Рубежівський сільський голова, депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Коли він починав будуватися, було закладено від області 70% його вартості, 15% – від району й 15% – від місцевої ради. Місцева рада дала свої кошти, область дала, а районна рада не дала – і вийшов колапс. Потім пройшли вибори (відповідно до нового адміністративного устрою – ред.), і після виборів ми отримали трошки важкий об’єкт. Але ми розібралися, добудовуємо, і я впевнений, що в наступному році ми його відкриємо».

Щоб закінчити будівництво і врешті відкрити садочок, кошти, яких не вистачало, виділили з бюджету Ірпінської громади. Тож зараз робота триває вже без зупинок.

Олександр Маркушин:
«Усередині зроблено всі стяжки, зроблена штукатурка, хлопці закінчують тягнути “безпіщанку”, зроблена розводка електрики, опалення, води, каналізації, і на першому поверсі почали встановлювати плитку».

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин запевняє: якщо знадобиться, будуть виділяти ще кошти, але робитимуть усе, аби до наступного навчального року сюди вже зайшли діти. 

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.