«Ірпіньводоканал»: що робити, коли пошкоджена пломба на водолічильнику

Олена Денисенко поспішає обійти закріплені за нею будинки. Вона – контролер «Ірпіньводоканалу». Серед  завдань Олени – знімати показники квартирних водолічильників. Водночас вона звертає увагу, чи прилади опломбовані.

Олена Денисенко, контролерка КП «Ірпіньводоканал»:
«Я ж переписую, які показники, дивлюся – немає пломби. Я людям із цієї квартири залишаю повідомлення. Тоді людина передзвонює на водоканал, записується на опломбування, сплачує 65 гривень. І поки не побачу, що сплачено, я, звісно, сюди не прийду».

Зараз саме той випадок, коли на водолічильнику була випадково зірвана пломба. Очевидно, під час ремонту труби. Господарі відреагували на повідомлення контролерки й замовили опломбування. Олена виконує цю роботу сама.

Олена Денисенко:
«Все. Лічильник опломбований».

Контролерка каже – пломби зривають чи пошкоджують дуже часто. І абоненти повинні самі дбати за їхню цілісність, адже водолічильник – це їхня власність. І якщо вже непередбачена ситуація сталася, не потрібно чекати, поки це виявить контролер. Треба негайно повідомити абонентський відділ «Ірпіньводоканалу». В іншому випадку за воду доведеться платити більше.

Оксана Конюхова, юрисконсультка КП «Ірпіньводоканал»:
«Якщо буде виявлено, що відсутня пломба, то буде складений акт. Це є фактом втручання в роботу лічильника. Згідно з законодавством, показники цього лічильника не мають братися до уваги, тобто виключається лічильник із обліку і включається облік за нормою споживання».

Бувають ситуації, коли необхідно виконати якісь планові ремонтні роботи, що потребують зняття пломби лічильника.

 Оксана Конюхова:
«Це демонтаж лічильника або заміна фільтра, ремонтні роботи. Це планово, тобто не аварійно. У таких випадках бажано зателефонувати до КП “Ірпіньводоканал” і повідомити, що буде така дія. Контролер уже самостійно визначить: або прийме фотографії вашого лічильника, або прийде й складе акт. І тоді до вас не буде претензій щодо того, що ви, може, якимось чином втручалися в роботу лічильника».

А ще контролерка зауважує, що люди часто плутають заводську пломбу лічильника з пломбою водоканалу і тому відтягують або ж і зовсім відмовляються опломбовувати прилад.

Олена Денисенко:
«Залишаю повідомлення, що “у вас не запломбований лічильник”, а вони мені можуть дзвонити й казати: “Ну в нас же пломба є”. Ця пломба не стосується водоканалу. Наша пломба – ось».

Фахівці пояснюють, що «Ірпіньводоканал» бере на облік лише опломбований водолічильник. І лише в цьому випадку його показники беруться до розрахунків. Тож якщо у вашого приладу обліку порушена пломба або вона зовсім відсутня – не зволікайте. Повідомте про це в абонентський відділ за телефонами (04597) 62-833, (067) 219-84-80.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.